Кремль провалив приховану мобілізацію на території РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Кремль провалив приховану мобілізацію на території РФ

Кремль провалив приховану мобілізацію на території РФ
Джерело:  online.ua

Представники Головного управління розвідки Міноборони України зазначають, що ініційована Кремлем прихована мобілізація на території РФ зазнала невдачі в центральних та південно-східних регіонах країни.

Джерело: Telegram-канал ГУР

Кремль провалив проведення прихованої мобілізації на території РФ

Зокрема, громадяни РФ призовного віку відмовляються їхати в Україну та вмирати за божевільні ідеї та наміри кремлівського диктатора Володимира Путіна.

Зважаючи на це, в міністерстві оборони країни-агресора вирішили збільшити кількість найманців ПВК, які беруть участь у бойових діях на території України. У першу чергу у війні проти нашої держави командування ЗС РФ активно використовує представників російської ПВК "Вагнер"/"Ліга", - повідомляють представники ГУР.

За оцінками воєнної розвідки України, на тимчасово окупованих територіях перебуває близько 4,5-5 тисячі бойовиків.

Вони працюють на певних напрямках як штурмові загони, які діють у першій лінії наступальних військ, - наголошують у ГУР.

За даними актуальної станом на 30 серпня карти бойових дій в Україні від сервісу Liveuamap, кремлівська армія намагається проводити обмежені спроби наступу на півночі Херсонської, а також в Донецькій і Харківській областях.

Всупереч масованим обстрілам української артилерії і контрнаступу ЗСУ на південному фланзі відразу на декількох напрямках, окупанти зробили спробу атаки позицій сил оборони в південній частині села Потьомкине, що на півночі Херсонської області. Згідно зі зведенням Генштабу ЗСУ, вони з втратами відступили.

У Донецькій області російські військові зробили спроби зайняти нові позиції на трьох напрямках. Так, окупанти безрезультатно вели наступальні бої в напрямку Зайцевого, шуми та Кодеми.

Спроби ворожих військ з боями просунутися на східних околицях Кодеми та Зайцевого були невдалими, оскільки положення лінії фронту на карті збігається з вчорашнім днем.

Підрозділи російської армії також спробували провести штурмові дії в бік села Шнурки Донецької області. Населений пункт розташований південніше Ізюма на кордоні з Харківською областю.

Як і вчора, війська Російської армії зробили невдалу спробу наступу під Удами Харківської області за декілька кілометрів від державного кордону з РФ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?