Кремль публічно пригрозив світу після відмови Трампа від пропозиції Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Кремль публічно пригрозив світу після відмови Трампа від пропозиції Путіна

Кремль публічно пригрозив світу після відмови Трампа від пропозиції Путіна
Джерело:  online.ua

Підписання угоди щодо контролю над ядерними озброєннями між Росією і США знову опинилося на межі зриву. Американський глава Дональд Трамп не хоче укладати угоду з президентом РФ Володимиром Путіним на його умовах. Вашингтон вважає, що без заморозки кількості ядерних боєголовок договір приречений на провал, але Путін наполягає на тому, щоб угоду продовжили без включення цього пункту, а на тих умовах, на яких вона діяла раніше. Команда Путіна намагається змусити Білий дім погодитися на умови Кремля. Зокрема, прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков попереджає, що над світом нависне небезпека, якщо договір СНО не буде продовжений, передає ONLINE.UА.

"Ми сподіваємося на те, що в будь-якому випадку будуть продовжені контакти з американською стороною. В цілому звичайно продовження договору на рік без нових умов, як пропонував президент РФ Володимир Путін, дозволило б нам виграти час для субстантивних і серйозних переговорів, бо позбавлення двох наших країн і всього світу цього документа, мало б вельми згубні наслідки ", - прокоментував відмову Трампа від пропозиції Путіна Пєсков на брифінгу журналістам 19 жовтня.

Пєсков також вважає, що від пропозиції Путіна по СНО відмовився не Трамп, а Білий дім. Тому він сподівається, що американський лідер перегляне рішення.

"Позбавлення двох наших країн, а також всього світу цього документа - в даний час це, власне, основний наріжний камінь у фундаменті загальносвітової стратегічної стабільності і безпеки. Тому, звичайно, ми вважали за краще б все таки почути готовність наших американських партнерів продовжити цю угоду", - додав Пєсков.

Нагадаємо, Договір про скорочення стратегічних наступальних озброєнь (СНО-3) був підписаний в 2010 році колишніми президентами Росії і США - Дмитром Медведєвим і Бараком Обамою. Угода набула чинності в 2011 році, її термін закінчується в лютому 2021 року. Відповідно до угоди, російська і американська сторони зобов'язалися скоротити кількість розгорнутих стратегічних носіїв - міжконтинентальних балістичних ракет, балістичних ракет підводних човнів, а також важких стратегічних бомбардувальників до 700 одиниць. Вашингтон відмовляється продовжувати договір СНО на колишніх умовах і без участі Китаю. Також в США наполягають, щоб нова угода включала в себе спектр нових російських систем озброєнь, які в даний час розробляються.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, Путін підписав указ, в якому зазначено, що Росія буде застосовувати ядерну зброю для стримування будь-якого потенційного противника. Таким чином Путін публічно пригрозив всьому світу потужним ядерним ударом, якщо країни, що вважають Росію потенційним противником, почнуть розгортати балістичні ракети, гіперзвукову зброю і розміщувати ядерну зброю на територіях неядерних держав.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?