Кремль шокував цинічною реакцією на звернення України в трибунал ООН
Категорія
Світ
Дата публікації

Кремль шокував цинічною реакцією на звернення України в трибунал ООН

Кремль шокував цинічною реакцією на звернення України в трибунал ООН
Джерело:  online.ua

Влада РФ жорстко розкритикувала звернення України до Міжнародного трибуналу з морського права для звільнення полонених в Керченській протоці моряків ВМС. В Кремлі заявили, що не будуть визнавати права суду, який нібито "не володіє юрисдикцією" для розгляду інциденту на Азові, передає ONLINE.UA з посиланням на МЗС РФ.

Як відомо, президент Петро Порошенко 16 квітня повідомив, що Україна звернеться у Міжнародний трибунал з морського права з вимогою застосувати заходи до Росії й звільнити військовополонених моряків, які були незаконно обстріляні та захоплені у районі Керченської протоки.

В Кремлі кажуть, що трибунал ООН не може розглядати конфлікт на Азові, бо нібито не має відповідних повноважень.

"Не вбачаємо в запитаних Україною тимчасових заходах елементу термінової необхідності, що є обов’язковою умовою їхніх приписів. Процесуальні права українських моряків неухильно дотримуються, вони користуються послугами адвокатів, отримують медичну допомогу", – заявили в МЗС РФ.

Окрім того, у відомстві кажуть, що "керченську суперечку" необхідно вирішити за допомогою російсько-українських консультацій. Зокрема, Росія закликала Україну замість звернення до суду піти на прямі консультації з Москвою.

Як повідомляв ONLINE.UA, адвокат полонених українських моряків Микола Полозов заявив, що російська влада може планувати використати військовополонених українських моряків для втручання у вибори до Верховної Ради. Ці вибори відбудуться через кілька місяців після президентських – 27 жовтня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?