Кремль сподівається на свідчення екс-генерала СБУ проти Зеленського
Категорія
Україна
Дата публікації

Кремль сподівається на свідчення екс-генерала СБУ проти Зеленського

Кремль сподівається на свідчення екс-генерала СБУ проти Зеленського
Джерело:  online.ua

Кремль може дати притулок зраднику, екс-керівнику Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрію Наумову в обмін на так звані свідчення проти президента України Володимира Зеленського.

Джерело:   The Insider

Що відомо про Андрія Наумова

За інформацією від джерел видання, Наумов міг передати кремлівським спецслужбам інформацію, що навесні дозволила окупантам швидко захопити ЧАЕС.

Колишній генерал-зрадник з СБУ також може взяти участь у постановочному суді над президентом Зеленським, який готує Кремль на території РФ.

У замін Москва обіцяє ексгенералу СБУ притулок. Передбачається, що зрадник має заявити про "геноцид мирного населення Донбасу" нібито за наказом українського президента.

Питанням передачі Наумова Росії, за даними джерел видання, займається міністр внутрішніх справ Сербії Олександр Вулін.

Повідомляється, що Вулін 23 серпня зустрівся в Москві з секретарем Ради безпеки Росії Миколою Патрушевим. За інформацією джерел, під час бесіди сторони торкнулися цієї теми.

Наумов до 2018 року очолював підприємство, що відповідає за управління майном у зоні відчуження. Однак пізніше був призначений начальником відділу внутрішньої безпеки СБУ.

Незадовго до повномасштабного вторгнення Росії в Україну ексгенерал СБУ втік з країни, але в червні його заарештували в Сербії з великою сумою готівки і смарагдами.

Пізніше ДБР підтвердило інформацію про те, що веде досудове розслідування щодо Наумова у справі про держзраду. І з'ясовує, чи збирав він дані про систему безпеки в Чорнобилі, працюючи на АЕС, а потім в СБУ, і чи передав її Росії.

Також наприкінці березня президент України Володимир Зеленський позбавив Наумова звання бригадного генерала, після чого оголосив його і ще одного генерала СБУ зрадниками.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?