Кремль тисне на ООН і прагне повернення до Ради з прав людини — The Independent
Категорія
Політика
Дата публікації

Кремль тисне на ООН і прагне повернення до Ради з прав людини — The Independent

Кремль тисне на ООН і прагне повернення до Ради з прав людини — The Independent
Джерело:  online.ua

Попри воєнні злочини та агресію проти України, Кремль здійснює тиск на малі країни-члени ООН з вимогою проголосувати за повернення Росії до Ради з прав людини. 

Джерело:  The Independent

Чому Росія так прагне повернутись до Ради ООН з прав людини

Зазначається, що голосування щодо повернення Росії до Ради ООН з прав людини має відбутись наступного місяця.

При цьому, як стверджуєтья у матеріалі, Кремль, ймовірно, планує використати вкрадене в України зерно, щоб купити голоси на користь свого повернення.

Автори матеріалу підкреслюють, що кремлівський диктатор та військовий злочинець Володимир Путін наказав своїм дипломатам заручитись підтримкою достатньої кількості країн, щоб переважити голоси країн Заходу.

Хто окрім Росії претендує на місце у Раді ООН з прав людини

Наразі конкуренцію Росії за місце у Раді ООН з прав людини складають Албанія та Болгарія.

За іронією долі, однією із замінних країн насправді є Україна – терміни її та Чехії закінчуються.

Росія, очевидно, пропонує такі стимули, як зерно та зброя, в обмін на голоси. Крім інших кроків щодо поглиблення відносин з Африкою, ми знаємо, що президент Путін вже пообіцяв африканським державам зерно ще в липні на саміті Росія-Африка. У той же час Росія займається систематичним розграбуванням українського зерна, відновивши інфраструктуру, щоб використовувати можливість експорту мільйонів тонн з окупованої української території в Росію. Це не збіг. Суть в тому, що Росія зараз знаходиться в не кращому становищі для вступу до Ради з прав людини, ніж майже 18 місяців тому... Багато в чому її пропозиція про возз'єднання і результати голосування стануть барометром міжнародного становища Росії, - зазначає старший юрист міжнародної правозахисної фірми Global rights Compliance Юсуф Сайед Хан.

Хан вважає, що Росія, скоріш за все, спробує переконати менші країни в тому, що вони не хочуть, щоб їх зробили інструментом для служіння політичній волі західних країн.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?