Кремль уже налаштувався обговорювати гарантії безпеки для РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Кремль уже налаштувався обговорювати гарантії безпеки для РФ

Кремль уже налаштувався обговорювати гарантії безпеки для РФ
Джерело:  online.ua

Команда російського диктатора Володимира Путіна стверджує, що готова повернутися до діалогу щодо гарантій безпеки для Росії, однак самі, мовляв, просити про це не збираються.

Джерело: російське пропагандистське агентство "РИА Новости"

МЗС РФ уже хоче говорити про гарантії безпеки для Росії

Якщо і коли ми почуємо, що дійсно до цього є інтерес Заходу, ми до теми повернемося. Але як і в ситуації з діалогом щодо стратстабільності, який перервало США в односторонньому порядку, ми ні за ким не женемося і ні про що нікого не просимо. Люди повинні зробити власні висновки з того, що відбувається. І коли вони підтвердять, що вони до якоїсь більш здорової і збалансованої з точки зору інтересів діалогу готові, тоді за нами справа не стане... - цинічно заявив російський дипломат Рябков.

Чому всі знову обговорюють питання "гарантій безпеки" для РФ

Першим з цією пропозицією виступив французький лідер Еммануель Макрон. Він почав стверджувати, що міжнародна спільнота повинна вирішити, як задовольнити потребу Росії в гарантіях безпеки, якщо Путін погодиться на переговори про припинення війни в Україні.

За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, гарантією безпеки для Росії можна вважати те, що європейська судова система є гуманною – вирок в Гаазі не передбачає смертної кари.

Варто зазначити, що члени ЄС також негативно відреагували на ідею президента Франції.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?