Кремль відкриває новий фронт інформвійни проти України
Категорія
Події
Дата публікації

Кремль відкриває новий фронт інформвійни проти України

Кремль відкриває новий фронт інформвійни проти України
Джерело:  InformNapalm

У Білорусі на державному телебаченні показали фільм антиукраїнського характеру, який повторює кремлівську пропаганду.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Informnapalm.
Повідомляється, що 6 березня 2017 року на першому каналі білоруського державного телебачення «Білорусь 1» був показаний пропагандистський фільм "Дзвінок другу" з метою дискредитації і очорнення лідерів протестного опозиційного руху, значна активізація якого в Білорусі протягом останніх декількох тижнів пов'язана з так званим декретом "про дармоїдство" і загальним погіршенням соціально-економічного становища. Характерно, що трансляція була здійснена позапланово і зі зміною сітки мовлення.
Волонтери міжнародної спільноти Informnapalm, проаналізувавши відеоматеріал і зміст інтерв'ю, зробили висновок про значну поспішність в ході створення цього фільму, некомпетентність і непрофесіоналізм його творців. На особливу увагу заслуговує факт використання прослуховування телефонних переговорів лідерів опозиції і громадських активістів, що безпосередньо свідчить про ангажованість спецслужб РБ в процесі створення фільму.
Відзначається, що пропагандистське відео носить явний антиукраїнський характер. Експерти звертають увагу, що "з екрану відкрито полилися всі ті потоки деструктивного інформаційного впливу, які до цього використовували медіа-кілери Російської Федерації - НТВ, Russia Today, LifeNews, Вести.RU й ін. З моменту трансляції цього фільму білоруське державне телебачення стало з ними в один ряд".

Читайте також: Війна на Донбасі та ЗМІ: стало відомо про потужну спецоперацію Росії
У фільмі використовували також інтерв'ю з декількома громадськими діячами і політологами, серед яких Володимир Корнілов - за відомостями Центру «Миротворець» - сепаратист і один з авторів ідеї створення терористичного осередку Л/ДНР. До цього в 2006 році він фігурував в агітаційному проекті підготовки референдуму по створенню «Донецької федеративної республіки», яким займалося сепаратистське угрупування «Донецька Республіка». Імовірно, через свої дії, які зазіхають на територіальну цілісність держави, спішно покинув Україну, в даний момент, згідно з відомостями «Миротворця», проживає в Голландії.



Також у фільмі показано інтерв'ю з Костянтином Бондаренком, політологом, головою Фонду "Українська політика", в 2010-2011 рр. заступником Сергія Тігіпка в партії "Сильна Україна" і Русланом Бортником - директором Інституту аналізу та менеджменту політики. На думку відомого журналіста і телеведучого "Еспрессо TV" Богдана Буткевича, Бондаренко і Бортник безпосередньо співпрацюють зі штабом Віктора Медведчука і є прихильниками планів примирення з РФ за всяку ціну.


У фільмі також показані коментарі Петра Петровського, який робив замовні публікації імовірно для команди Владислава Суркова, а також Гедрюса Грабаускаса, координатора литовського проросійського руху «Вітіс».
Відзначається, що фільм білоруських пропагандистів рясніє штампами і прийомами росіян. Неодноразово повторюючи вигадки російських ЗМІ про те, що «на Майдані пострілами в спину поклали сотню людей», що "Небесну Сотню розстрілювали в спину свої ж", вони глумляться над пам'яттю Героїв Майдану і з глузуванням називають це ритуальною жертвою. Відзначається, що білоруськими пропагандистами вибудувана концепція, в якій Майдан є основною причиною втрати Криму і війни на Донбасі, а російська військова агресія не фігурує зовсім.
Як повідомляв ONLINE.UA, поширювана росЗМІ інформація про росіян, що масово біжать від поганого життя в Європі, викликала хвилю жартів в мережі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?