Кремль відправляє інвалідів з ОРДЛО на війну проти України
Категорія
Україна
Дата публікації

Кремль відправляє інвалідів з ОРДЛО на війну проти України

Кремль відправляє інвалідів з ОРДЛО на війну проти України
Джерело:  online.ua

Представники Головного управління розвідки Міноборони України зазначають, що командування окупаційних військ РФ проводить примусову мобілізацію жителів ОРДЛО на війну, забираючі навіть інвалідів та працівників стратегічних підприємств.

Джерело: ГУР Міноборони України

В ОРДЛО окупанти мобілізують всіх без виключення чоловіків на війну проти України 

РФ мобілізує з ОРДЛО осіб, які взагалі не підлягають призову. В першу чергу це стосується співробітників "стратегічних підприємств", яким до цього часу гарантували "бронь, - зазначають представники ГУР.

Зокрема, за інформацією української розвідки, на Алчевський металургійний комбінат прийшла рознарядка на мобілізацію 1 тис 700 працівників підприємства.

Це четверта і найбільша хвиля мобілізації на комбінаті. Раніше приходили рознарядки на 1000, 500, 400 осіб.

Окрім цього до лав окупаційної армії почали забирати працівників ремонтних бригад з обслуговування районих електромереж.

Щоб підвищити "ефективність" мобілізаційних заходів, співробітникам автоінспекції "ЛНР" надали право видавати повістки на стаціонарних постах ДАІ. На трасі Алчевськ-Біле працює кілька мобільних бригад, які зупиняють транспорт на дорозі та виписують повістки чоловікам, які знаходяться в автомобілях, - зазначають представники ГУР.

Відомо, що співробітники райвійськкоматів "ЛНР" та військова поліція РФ проводять поквартирні обходи в пошуках чоловіків призивного віку.

Документи осіб, що не підлягають призову, було знайдено серед паперів знищеного підрозділу так званої "армії ДНР". Зокрема, Олександра Савенка, інваліда дитинства, який не підлягав військовому призову. Або Андрія Івакіна, співробітнику шахти "Комсомолець Донбасу" із довідкою про те, що він працює на "стратегічно важливому підприємстві". Нікому з них не допомогли отримані документи й всі назавжди залишились в українській землі, - підкреслюють в ГУР.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?