Кремль вирішив, як діяти на Донбасі: розкритий небезпечний для України сценарій
Категорія
Події
Дата публікації

Кремль вирішив, як діяти на Донбасі: розкритий небезпечний для України сценарій

Кремль вирішив, як діяти на Донбасі: розкритий небезпечний для України сценарій
Джерело:  online.ua

В інтересах Кремля остаточно заморозити конфлікт на Донбасі, в той час як Україна повинна використовувати всі дипломатичні інструменти, щоб змусити Росію визнати себе стороною конфлікту.


Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповіла політолог і історик Олена Галкіна.


«На мій погляд, зараз Кремль налаштований на заморозку конфліктів, на війни низької інтенсивності. Цим і будуть лякати світ. Інша справа, що вже не 2014 рік, і світ не так сильно боїться», - розповіла Галкіна.


«Зараз їх стратегія очевидна, зрозуміла логіка розвитку переговорного процесу в нормандському форматі, тому що така ж логіка використовувалася Росією і Асадом з 2012 року в женевському форматі по Сирії. Світові лідери бачать, до чого це призвело», - продовжила політолог.


За її словами, це «модель очікування». При цьому, вважає Галкіна, в Кремлі і самі не знають, чого саме вони очікують.


Читайте також:  Клінтон більше підходила Путіну: політолог дала прогноз щодо Трампа


«Думаю, вони і самі не знають. Тому в разі України і Сирії найбільш імовірним буде шлях до заморожування конфлікту. На Донбасі Кремль спробує закріпити нинішню ситуацію. Для України це поганий варіант», - сказала Галкіна.


За її словами, чим раніше буде вирішено конфлікт на Донбасі, тим краще для України.


«В Україні не повинно бути політики затягування, а тільки відстоювання своїх інтересів в тих рамках, які існують, по можливості потрібно їх розширювати. Затягування вигідно Росії. У Москві чудово розуміють, що впихнути ЛДНР Україні назад на умовах фактичної конфедерації нереально. Навіть маленька Молдова не пішла на "план Козака" (щодо Придністров'я, - ONLINE.UA) на початку 2000-х років», - сказала Галкіна.


«Всі розуміють, що зараз, в умовах війни, будь-який уряд чи президент, які спробують протягнути такі зміни до Конституції, будуть тут же зметені народом. І в Росії це розуміють», - продовжила політолог.


«Тому Кремль влаштовує заморозка конфлікту, влаштовують підвищення ролі контрабанди в економіці регіону, моральний розклад, що притаманне затяжним позиційним войнам, Кремль все це влаштовує. Замороження конфлікту - це найбільш реалістичний варіант, тому Москва в цьому напрямку працює», - вважає політолог.


«Подивіться, як вони працюють над формуванням структур влади. Є документи Дмитра Козака, опубліковані німецькими ЗМІ. Все це показує, що вся економіка і ідеологічна сфера курируються з Москви. Тому в інтересах України використовувати всі дипломатичні інструменти, щоб визнати РФ стороною конфлікту», - резюмувала Галкіна.


Більше читайте в  інтерв'ю Олени Галкіної на ONLINE.UA: Кремль готує поганий варіант на Донбасі - політолог про шанси України та катастрофи Путіна

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?