Кремль вперше відреагував на розслідування Навального про палац Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Кремль вперше відреагував на розслідування Навального про палац Путіна

Кремль вперше відреагував на розслідування Навального про палац Путіна
Джерело:  online.ua

Фільм Фонду боротьби з корупцією опозиціонера Олексія Навального під назвою "Палац Путіна" отримав такий шалений резонанс у суспільстві, за два дні зібравши понад 56 млн переглядів, що на нього нарешті був змушений відреагувати незмінний речник Кремля Дмитро Пєсков. Останній назвав "брехнею" інформацію про приналежність Володимиру Путіну величезного маєтку під Геленджиком із територією мінімум 68 гектарів і з захищеним від польотів небом, однак все одно відмовився називати власника цієї будівлі та території навколо неї. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "Медузу".

Один із російських журналістів звернув увагу на те, що відео "Фонду боротьби з корупцією" про так званий "палаці для Путіна" за лічені дні встигло зібрати мільйони переглядів, однак Кремль досі не дає коментарів та ігнорує запит суспільства.

"Ви говорите "позиція відсутності роз'яснень". Тут не потрібні ніякі роз'яснення. Якщо, напевно, ви пам'ятаєте, буквально кілька днів тому, коли з'явився цей матеріал, ми сказали, що це не відповідає дійсності і що якісь ось ці інсинуації щодо того, що президент Путін має відношення до якихось об'єктів в Геленджику, вони не відповідають дійсності. Це просто брехня. Путін не має до цього ніякого відношення. Все компіляційного матеріали, які містяться в цьому матеріалі, - це хороша якісна журавлина, яка викликає велику кількість переглядів. Тут немає ніякого відсутності пояснень", — почав стверджувати Дмитро Пєсков.

Після цього журналіст поцікавився у речника Кремля, хто власник цього палацу, однак прессекретар Путіна не захотів відповідати конкретно на це запитання.

"Це абсолютно не мій клопіт, кому він належить. У нас багато комерційних об'єктів. У нас є багато великих, менших, зовсім великих бізнесменів, які можуть будувати будь-які об'єкти за умови, що вони діють у рамках російських законів. Але асоціювати ці об'єкти безпосередньо з президентом і стверджувати, що це об'єкт президента – це не так, це брехня", – додав Пєсков.

Представник росЗМІ нагадав про те, що формально будівництво цього об'єкта починалося за участю Управління справами президента та запитав у речника Кремля, чи знає він хоч щось про палац.

"Я не знаю. Розумієте, річ у тім, що Управління справами президента – це дуже велика організація, яка має дуже великий обсяг різних об'єктів. Вона оперує об'єктами державної власності, займається різними будівництвами, великими реставраційними роботами і так далі і тому подібне. Знову ж це не означає, що президент має якесь відношення до цих об'єктів", – зазначив речник Путіна.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що агенція Bloomberg дізналася про плани Путіна  щодо Навального.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?