Кремль втрачає гроші - стало відомо про нову проблему Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

Кремль втрачає гроші - стало відомо про нову проблему Путіна

Кремль втрачає гроші - стало відомо про нову проблему Путіна
Джерело:  online.ua

Найбільш масивною часткою прибутку РФ протягом останніх десятиріч стала нафта й газ, які країна експортує. Водночас останні місяці відзначилися катастрофічним падінням цін на "чорне золото". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на російські ЗМІ.

За оприлюдненими даними, падіння у травні російських доходів у цій галузі стало майже трикратним — до 3,6 мільярда доларів США у порівнянні з періодом 2019 року.

Відомо, що РФ збільшила обсяг проданої нафти на 1%, що відображено у даних Федеральної митної служби.
Міністерство фінансів країни стверджує, що середня ціна нафти марки Urals зросла у травні відповідно до квітня на 70%. Утім, ціна у порівнянні з весною 2019 року залишилася у 2,3 раза нижчою.

Показник сягнув 31,03 долара за барель. У травні-2019 один барель Urals продавали за 70,93 долара.

Митна служба стверджує, що експорт нафти з Росії у грошовому еквіваленті за підсумками травня знизився на 19% у порівнянні з квітнем. Водночас у фізичному відношенні він впав на 11,7%.

За підсумками періоду з січня до травня експорт російських ресурсів знизився на 3,3% відповідно до аналогічного періоду минулого року. Наразі він становить 104,44 мільйона тонн. У грошовому вираженні падіння сягнуло 32,6% - до 33,6 мільярда доларів.

Як повідомляв ONLINE.UA, на світовому ринку нафти назріває велика війна. Саудівська Аравія знову виступила з жорстким ультиматумом, пригрозивши рекордно обвалити ціни на нафту, якщо Ангола і Нігерія не скоротять її видобуток в рамках угоди ОПЕК+. Жорстка позиція фактичного світового лідера з видобутку нафти може призвести до нової цінової війни з серйозними наслідками.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?