Кремль заборонив щеплення всесвітньо визнаною вакциною Pfizer в Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

Кремль заборонив щеплення всесвітньо визнаною вакциною Pfizer в Росії

Кремль заборонив щеплення всесвітньо визнаною вакциною Pfizer в Росії
Джерело:  online.ua

Російський уряд впровадив заборону на імпорт іноземних вакцин проти коронавірусу COVID-19, зокрема й компанії Pfizer. У Росздравнадзорі нагадали про необхідність реєстрації таких препаратів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на російські медіа.

За оприлюдненими подробицями, йдеться також про використання іноземних вакцин у приватних клініках, навіть тих, що вважаються закордонними.

"Відповідно до чинного законодавства, ввезення на територію РФ і застосування вакцин для профілактики нової коронавірусної інфекції, які не пройшли державну реєстрацію в Росії, заборонений. Заборона поширюється, в тому числі на медичні організації, що ведуть діяльність на території Міжнародного медичного кластера", - додали у відомстві.

Нагадаємо, станом на середину січня, на території РФ почалася масова вакцинація проти коронавірусу.

Вона стартувала з використанням кремлівського препарату "Спутник V", який навіть не пройшов належним чином усі необхідні етапи клінічних випробувань. Фактично препарат знаходився напередодні на останньому з них — влада оголосила про масове використання замість належної масштабної перевірки перед цим.

Також невідомо нічого про використання "Спутника" за межами Росії, хоча відповідні спроби продати препарат здійснюють з боку Кремля. Передбачалася навіть спроба поширити медикаменти на території України.

Вакцина компанії Pfizer стала першою, що завершила всесвітньо визнані етапи клінічних випробувань. Її вже використовують у вакцинації у Великій Британії, Євросоюзі та США.

Як повідомляв ONLINE.UA, американський експерт пояснив, чому роблять два щеплення препаратом проти COVID-19. За його словами, після першої дози вакцини отриманий організмом імунітет швидко минає. Ефективність препарату Pfizer у такому випадку коливається між 29,5% та 62,4%. Після 14-денної паузи повторне щеплення підкидує показник до 90% на тривалий термін.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?