Кремль заміняє мобілізованими вбитих у війні кадрових військових
Категорія
Україна
Дата публікації

Кремль заміняє мобілізованими вбитих у війні кадрових військових

Кремль заміняє мобілізованими вбитих у війні кадрових військових
Джерело:  online.ua

За словами міністра оборони Литви Арвідаса Анушаускаса, військова загроза з боку армії РФ залишається, але вона дещо зменшилась через те, що частина військового контингенту в Калінінградській області була ліквідована у війні проти України.

Джерело:  Delfi

ЗСУ ліквідували значну частину військового контингенту армії РФ з Калінінградської області 

Міністр розповів, що відправлені на війну в Україну російські військові з Калінінградської області не повернулися в анклав. Однак туди прибули мобілізовані.

Ви знаєте, загроза нікуди не зникла. Може, рівень загрози змінюється, але вона нікуди не зникла. Ми бачили, що свого часу контингент у Калінінградській області зменшився, оскільки вивели частину озброєних частин, або, як там говорилося, батальйонних тактичних груп, створили ці групи і відправили в Україну. Вони не повернулися. Але заповнили мобілізованими. Можливо, частину техніки відправили, але не суттєву частину. Тобто ми бачимо, що Калінінградська область як такий непотоплюваний авіаносець Росії в цьому регіоні - він залишається. Він має свої можливості, має тактичне ядерне озброєння, тут же, поруч із Литвою. Іноді ним погрожують і Литві, - зазначив Анушаускас.

За його словами, наразі загрози Литві з боку армії РФ у Калінінградській області не такі суттєві, оскількі ключові сили армії РФ задіяні у війні проти України.

Говорячи про ймовірне поширення війни, міністр оборони Литви вважає, що Європі слід готуватися до найгірших сценаріїв.

Я думаю, завжди потрібно готуватися до найгірших сценаріїв. Тому що, якщо не готуватися, то найгірший сценарій дійсно здійсниться. До речі, не тільки військові західних країн, а й політики кажуть, що Балтійські країни мали рацію: "Ми тепер до них прислухаємося". Але тоді ми хочемо, щоб дійсно прислухалися, наприклад, щодо допомоги Україні, щодо важкого озброєння, - наголосив очільник Міноборони Литви.

Між тим у Генштабі ЗСУ повідомили, що військові комісаріати РФ на території анексованого Криму вже почали готуватись до чергової хвилі мобілізації.

На тимчасово окупованій території АР Крим співробітники "військових комісаріатів" проводять підготовку до чергової хвилі мобілізації, - зазначили представники Генштабу.

Зазначається, що в окупованій Керчі окупанти звіряють дані військовозобов’язаних осіб на держпідприємствах.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?