Кремль знайшов новий спосіб порятунку Лукашенка
Категорія
Світ
Дата публікації

Кремль знайшов новий спосіб порятунку Лукашенка

Кремль знайшов новий спосіб порятунку Лукашенка
Джерело:  online.ua

Команда російського глави Володимира Путіна робить все можливе, аби врятувати нелегітимного президента Білорусі Олександра Лукашенка - так, 7 жовтня офіційно стало відомо, що Міністерство внутрішніх справ Росії оголосило у "міждержавний" розшук головну суперницю диктатора та лідерку білоруської опозиції Світлану Тихановську. Варто звернути увагу на те, що відповідна інформація міститься в базі російського МВС. Що цікаво, це рішення російська влада ухвалила після того, як опозиціонерка запропонувала презиенту Франції Еммануелю Макрону та канцлерці ФРН Ангелі Меркель залучити Володимира Путіна до переговорів між опозицією та режимом Лукашенка. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на російське видання "Новая газета".

Видання звертає увагу на те, що раніше Генпрокуратура Білорусі назвала діяльність Координаційної ради опозиції Білорусі, яку очолює Тихановська, "антиконституційною" і поскаржилася, що рада спрямована на захоплення влади. У зв'язку зі створенням ради в країні порушено кримінальну справу про заклики до дій, спрямованих на заподіяння шкоди національній безпеці республіки.

Видання TUT.by припускає, що Росія оголосила Тихановську в розшук слідом за аналогічними діями Білорусі.

Не можна також не згадати про те,що цього ж дня прессекретар російського президента Дмитро Пєсков заявив, що очільник Кремля взагалі не планує жодних контактів з головною суперницею білоруського диктатора Олександра Лукашенка Світланою Тихановською. Речник офіційної Москви додав, що опозиціонерка "перебуває на території Євросоюзу, активно подорожує країнами, зустрічається з різними главами держав і урядів", які вважають нелегітимним самопроголошенного Олександра Лукашенка, тому, на переконання Дмитра Пєскова, "там зовсім інша ситуація".

"Пані Тихановська не перебуває у Білорусі, навряд чи можна сказати, що вона якось бере участь в житті Білорусі. Будь-яких контактів не планується", — заявив Дмитро Пєсков 7 жовтня.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Світлана Тихановська провела перемовини з Ангелою Меркель та неочікувано звернулася до Володимира Путіна з новою пропозицією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?