Кричуще лицемірство: Юнкер висунув гучні звинувачення країнам ЄС
Категорія
Політика
Дата публікації

Кричуще лицемірство: Юнкер висунув гучні звинувачення країнам ЄС

Кричуще лицемірство: Юнкер висунув гучні звинувачення країнам ЄС
Джерело:  online.ua

Країни Євросоюзу виявляють кричуще лицемірство в питанні протидії нелегальній міграції. Вони самі вимагали зміцнення зовнішніх кордонів, а тепер раптово засумнівалися.

З таким гучним звинуваченням на адресу країн Євросоюзу виступив глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Welt am Sonntag.

"Всі глави держав і урядів країн ЄС вже протягом більше двох років вимагають поліпшення охорони зовнішніх кордонів. І раптово зараз багато хто засумнівався. Те, на їхню думку, це втручання в національний суверенітет, то все розвивається дуже швидко, і цифри занадто високі. Це кричуще лицемірство", - заявив глава ЄК.

Юнкер вважає, що так Європа не може працювати. На його думку, всі європейські країни повинні швидко взаємодіяти, щоб дійсно взяти повний контроль над зовнішніми кордонами ЄС.

Нагадаємо, у вересні Єврокомісія запропонувала надати в розпорядження європейського прикордонного агентства Frontex до 2020 року постійний резервний контингент чисельністю 10 тисяч чоловік. Це приблизно на 8,5 тисячі осіб більше, ніж зараз. У ряді країн критично поставилися до таких планів. Зокрема, уряд Німеччини заявив про свої сумніви в можливості істотного збільшення числа службовців в Європейській службі прикордонної і берегової охорони до 2020 року - там виступили за більш тривалий і поступовий процес розширення прикордонної служби.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що поведінку і дії Юнкера останнім часом критикують у багатьох країнах. Зокрема, міністерка праці і пенсійного забезпечення Великої Британії Ембер Радд назвала президента Єврокомісії Жан-Клода Юнкера "жахливим".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?