Крім мільярда: США розповіли про додаткову допомогу Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Крім мільярда: США розповіли про додаткову допомогу Україні

Крім мільярда: США розповіли про додаткову допомогу Україні

В рамках збільшення економічної і військової допомоги Україні, в США прийняли рішення про виділення $1 млрд на економічну допомогу і $335 млн на підготовку військовослужбовців України та нелетальні оборонні поставки.


Про це заявив віце-президент США Джозеф Байден, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Радіо Свобода.


У наприкінці 2015 року в Конгресі США схвалили рішення про виділення $300 млн оборонної допомоги Україні на боротьбу з проросійськими сепаратистами. Пакет включав $50 млн на летальні озброєння.


В рамках візиту на саміт з ядерної безпеки у Вашингтоні президент України Петро Порошенко зустрівся з Байденом в Білому домі, після чого Байден оголосив про рішення виділити "додаткові $335 млн в якості військової допомоги, яка покриє витрати на додаткових військових радників, підготовку військ і нелетальну допомогу".


"Віце-президент знову запевнив у відданості США суверенітету і територіальної цілісності України, підкресливши, що США, як і раніше, засуджують окупацію і спробу анексії Криму, особливо підкресливши важливість збереження санкцій проти Росії аж до повної імплементації Мінських угод", - йдеться в повідомленні офісу віце-президента США в Білому домі.


В рамках зустрічі Байден також висловився проти незаконного утримання в Росії української льотчиці Надії Савченко, і привітав зусилля президента України по створенню стабільного уряду, орієнтованого на проведення реформ.


"Цей крок, так само як і проведення необхідних реформ, є ключовим для отримання міжнародної економічної допомоги, в тому числі кредитних гарантій США на суму $1 млрд", - підкреслив віце-президент США.


Нагадаємо, як раніше повідомляв ONLINE.UA,  в уряді США уважно стежать за формуванням нового Кабінету міністрів України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?