Крим не ваш: "друг Путіна" в оточенні Трампа потоптався по Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

Крим не ваш: "друг Путіна" в оточенні Трампа потоптався по Росії

Крим не ваш: "друг Путіна" в оточенні Трампа потоптався по Росії
Джерело:  Meduza

Кандидат на пост держсекретаря США при новообраному президенті Дональдові Трампі, бізнесмен Рекс Тіллерсон на слуханнях в Сенаті заявив, що "Росія сьогодні становить загрозу", і наголосив на відсутності юридичного права РФ на Крим.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Медузу", яка цитує CNN.
Нагадаємо, раніше у розпорядженні видання The Washington Post опинився проект виступу Тіллерсона в Сенаті США, в якому знайшли критику на адресу Росії.
"Наші союзники по НАТО правильно роблять, що турбуються з приводу Росії, що відроджується", - сказав Тіллерсон в Сенаті.
За словами Тіллерсона, американцям слід співпрацювати з Росією в тих областях, де інтереси двох країн збігаються - наприклад, в боротьбі з тероризмом. У той же час в спірних питаннях США повинні діяти виключно в інтересах американців, зазначив політик.
Читайте також: Людині Трампа пригадали відео з Путіним і вже обіцяють проблеми
"Там, де зберігаються істотні розбіжності, ми повинні твердо відстоювати інтереси Америки та її союзників", - заявив Тіллерсон.
За словами кандидата в держсекретарі, Росії слід зрозуміти, що вона "повинна відповідати за свої дії".
Тіллерсон заявив, що останнім часом РФ "нехтувала американськими інтересами".
Нагадаємо, в 2013 році Тіллерсон був нагороджений російським Орденом Дружби особисто президентом РФ Володимиром Путіним, а як генеральний директор ExxonMobil він наводив докази на користь ослаблення санкцій відносно Росії.
Як повідомляв ONLINE.UA, 5 січня Тіллерсон, висунутий переможцем президентських виборів в США Дональдом Трампом на посаду Держсекретаря, також жорстко пройшовся по Росії, назвавши її "хуліганським дитячим майданчиком".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?