Крим остаточно залишився без україномовної преси
Категорія
Україна
Дата публікації

Крим остаточно залишився без україномовної преси

Крим остаточно залишився без україномовної преси
Джерело:  Крим.Реалії

Єдина в Криму україномовна всеукраїнська суспільно-політична літературна газета "Кримська світлиця" припинила випуск в окупованому Криму. У номері за 25 березня вказано, що це "останній випуск газети".
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Крим.Реалії.
Кримські співробітники газети вважають таке рішення несправедливим і підкреслюють, що "практично з самого початку "Кримська світлиця" - "своя серед чужих, чужа серед своїх"- змушена була вести боротьбу на двох фронтах: кримському і київському, вимагаючи від влади уваги і державного ставлення до гуманітарних проблем українства в Криму".
Гендиректор Національного газетно-журнального видавництва Андрій Щекун зазначив, що штатним працівникам газети запропоновані два реальних виходи з ситуації: переїзд до Києва і подальша робота на тих же посадах. І друга пропозиція - перейти на роботу за договором цивільно-правового характеру (ЦПХ). Тобто в цьому випадку переїзд не буде потрібен.
"Ситуація, яка сьогодні є - це те, що керівництво ДП "Національне газетно-журнальне видавництво" як видавець газети не може нести відповідальність за штатних працівників, які перебувають на окупованій території. Редакція "КС" була захоплена і ліквідована ще в 2014 році. Відповідно Міністерство культури України як і інші державні відомства видали директиви про переведення державних установ на материкову частину України", - сказав Щекун.
За його словами, відповідно до законодавства України роботодавці зобов'язані створювати безпечні умови праці на робочому місці, стежити за охороною праці та нести відповідальність у разі настання нещасних випадків або будь-яких інших з їх працівниками у робочий час на робочому місці відповідно до штатного розкладу підприємства.
"У разі ж укладання договору ЦПХ роботодавець не є роботодавцем з юридичної точки зору, а лише замовником, а працівник є лише виконавцем, який надає послуги (виконує роботи) на свій ризик", - підкреслив Щекун.
Нагадаємо, редакцію єдиної українською газети Криму "Кримська світлиця" виселяють з приміщення, а газету відмовилися поширювати.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?