Кримчани повинні почути вибачення: окупанти Криму висунули скандальні вимоги ГА ООН
Категорія
Політика
Дата публікації

Кримчани повинні почути вибачення: окупанти Криму висунули скандальні вимоги ГА ООН

Кримчани повинні почути вибачення: окупанти Криму висунули скандальні вимоги ГА ООН
Джерело:  online.ua

Так звана "влада" Криму скандально відреагувала на нову жорстку резолюцію Генасамблеї ООН, в якій засуджується порушення Росією прав людей на окупованому півострові. Окупанти вважають, що документ прийнятий необґрунтовано.

Про це заявив "перший віце-спікер парламенту Криму" Юхим Фікс, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"Створіть комісію, нехай приїде в Крим. Самі куди захочуть, туди і поїдуть, в усі населені пункти, ніхто їм програм становити не буде. Соромно за ті держави, які голосують за резолюцію, не знаючи суті питання. Якщо вони не побачать порушень прав людини, вони повинні вийти на площу імені Леніна в Сімферополі і при численному скупченні народу вибачитися за ті неподобства, які вони творять разом з Україною", - заявив Фікс.

Тим самим "влада" окупованого півострова відхрестилася від всіх звинувачень, які висунуті на її адресу в кримській резолюції. Оккупанти вважають, що Генеральна Асамблея ООН прийняла більшістю голосів запропоновану Україною резолюцію, яка засуджує зафіксовані на території Криму порушення прав людини і незаконне встановлення РФ законів, юрисдикції і управління на півострові, проявом "неподобства".

Нагадаємо, в новій кримській резолюції ГА ООН ключовими положеннями стали: підтвердження неприпустимісті захоплення територій Криму силою, засудження політично мотивованих переслідувань громадян України, визнання Олега Сенцова, Володимира Балуха і Еміра-Усейна Куку політичними в'язнями, засудження Росії за примусовий переклад кримчан в російське громадянство і залучення їх до військових операцій та незаконних виборчих кампаній. У новій резолюції по Криму вимагається, щоб Росія негайно повернула Україні окуповані території, звільнила всіх політв'язнів і припинила порушення прав і свобод кримчан.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, хто виступив проти України і підтримав Росію при голосуванні за нову кримську резолюцію в ГА ООН.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?