Кримчани в шоці від чергового свавілля окупантів в Криму: що відбувається
Категорія
Україна
Дата публікації

Кримчани в шоці від чергового свавілля окупантів в Криму: що відбувається

Кримчани в шоці від чергового свавілля окупантів в Криму: що відбувається
Джерело:  online.ua

Російські окупанти навмисне блокують українські інформаційні сайти в Криму, щоб замінити їх джерелами державної російської пропаганди. Вони фактично позбавляють кримчан можливості отримувати інформацію про Україну і проблеми людини в Криму, які російські пропагандистські ресурси приховують від місцевих жителів. Правозахисники через чергове свавілля окупантів звернулися в міжнародні організації та уряди, щоб посилити тиск на РФ через блокування українських медіа та інших незаконних обмежень свободи слова в Криму.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Кримську правозахисну групу".

Правозахисники зазначили, що провели моніторинг доступності сайтів в кінці минулого року. За його результатами стало відомо, що дев'ять різних провайдерів в Криму блокують понад 20 українських інформаційних сайтів в великих містах півострова. Зокрема, в Білогірську, Севастополі, Сімферополі, Керчі, Ялті, Бахчисараї, Красноперекопську та інших населених пунктах окупанти блокують доступ не тільки до українських інформресурсів, а й до соціальних мереж Лінкедін та Телеграм, а також до сайту Меджлісу кримськотатарського народу.

"В результаті таких дій російської влади жителі Криму позбавлені доступу до інформації великих незалежних українських медіа, релігійних організацій та сайту органу самоврядування кримськотатарського народу, які вільно діють на решті території України. При цьому, в підконтрольному Кремлю медіапросторі Криму формується нетерпимість до українців, мусульманам, кримським татарам та іншим групам. Ці дії є серйозним обмеженням свободи слова та порушують міжнародні норми, які забороняють розпалювання ненавісті та зобов'язують держави не допускати надмірного втручання у вільне розповсюдження інформації", - йдеться в повідомленні правозахисників.

Вони підкреслюють, що влада Росії в Криму прагне до знищення плюралізму думок і фактичної заміни незалежних ЗМІ джерелами державної російської пропаганди. З огляду на вищесказане, Кримська правозахисна група на міжнародних заходах вимагає від РФ негайно припинити блокування незалежних українських онлайн-медіа на території Криму.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в окупованому Криму хочуть запустити пряме залізничне сполучення з Білоруссю. Також окупанти виступають за запуск прямих авіарейсів з території українського півострова до Білорусі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?