Кримінальний суд у Гаазі не може порушити справу проти Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Кримінальний суд у Гаазі не може порушити справу проти Путіна

Кримінальний суд у Гаазі не може порушити справу проти Путіна
Джерело:  online.ua

Міжнародна спільнота уже майже рік у прямому етері спостерігає за геноцидом Росії проти народу України. Офіційний Київ має тисячі доказів злочинів армії РФ, люди з різних куточків світу бачать на шпальтах газет тіла українців зі слідами катувань, які знаходять у численних братських могилах. Усі усвідомлюють, що російського диктатора Володимира Путіна необхідно притягнути до відповідальності, однак кримінальний суд у Гаазі не може порушити справу проти очільника Кремля. Американські журналісти уже дізналися причину.

Джерело: WP

Суд у Гаазі не може порушити справу проти Путіна - відома причина

Згідно з даними редакції видання, справу проти Путіна за звірства Росії в Україні порушити наразі не можуть, оскільки станом на січень 2023 року ні Україна, ні Росія не ратифікували Римський статут.

Представники ЗМІ звертають увагу на те, що саме на підставі Римського статуту Міжнародний кримінальний суд здійснює свою діяльність. Україна підписала статут ще у 2000 році. Водночас досі не ратифікувала його. А от країна-агресорка відкликала свій підпис.

Через те, що ні Україна, ні Росія не ратифікували Римський статут, МКС не може переслідувати в судовому порядку злочин агресії. Він також не може переслідувати в судовому порядку очільників держав, таких як Путін, або проводити заочні судові процеси над його вищими міністрами, – пояснює реадкція видання.

Що важливо розуміти, команда українського лідера Володимира Зеленського ініціює створення спеціального трибуналу. Однак для реалізації цього рішення потрібне схвалення Радбезу ООН (Росія може застосувати право вето), або Генасамблеї ООН.

Офіційний Брюссель також шукає спосіб, як притягнути до відповідальності Путіна та його поплічників. 27 січня стало відомо, що Міністри юстиції країн ЄС готують міжнародний трибунал для РФ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?