Кримська "няша" нарвалася в Росії: хочуть перевірити на екстремізм
Категорія
Світ
Дата публікації

Кримська "няша" нарвалася в Росії: хочуть перевірити на екстремізм

Кримська "няша" нарвалася в Росії: хочуть перевірити на екстремізм
Джерело:  Орелград

Депутат Орловської облради Росії Руслан Перелигін направив в Генеральну прокуратуру заяву з проханням перевірити висловлювання депутата Держдуми і колишнього "прокурора" окупованого Криму Наталії Поклонської на екстремізм.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Орелград.
Приводом став пост в блозі так званої "кримської няші", в якому вона порівняла вождя пролетаріату Володимира Леніна з фюрером нацистської Німеччини Адольфом Гітлером. Це, за словами, Перелигіна, блюзнірство.
«Блюзнірство порівнювати апологета голокосту Гітлера і Леніна. Останній почав електрифікацію нашої країни, дав можливість жителям отримувати знання, ніс ідеї рівності всіх людей», - сказав російський депутат.
Він зазначив, що йому сумно чути такі висловлювання від людей, що засідають в Держдумі.
«Потрібно бути уважніше у висловлюваннях, адже саме з подібних гасел в Україні почалася широкомасштабна кампанія зі знесення пам'ятників Леніна», - заявив політик.
3 листопада Поклонська опублікувала в своєму блозі пост, в якому назвала імператора Миколу II найбільш оббріханим державним діячем. Те, що «недолюдки двадцятого століття», до яких вона, зокрема, віднесла Леніна і Гітлера, не викликали такого відторгнення, як останній російський імператор, депутат назвала парадоксом.
Приводом для таких заяв Поклонської став фільм Олексія Учителя «Матильда», присвячений відносинам Миколи Другого (на той момент він ще не був імператором) з балериною Матільдою Кшесинською. Поклонська направила генпрокурору Росії Юрію Чайці запит про перевірку картини. За її словами, про це просили громадські активісти.
Як повідомляв ONLINE.UA, російські пропагандистські ЗМІ назвали пророком колишнього керівника окупаційної "прокуратури" Криму Наталю Поклонську.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?