Кримське загострення: у Порошенка пояснили головну мету Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Кримське загострення: у Порошенка пояснили головну мету Росії

Кримське загострення: у Порошенка пояснили головну мету Росії
Джерело:  online.ua

Віце-спікер Верховної Ради, народний депутат від фракції «Блок Петра Порошенка» Ірина Геращенко вважає, що метою Росії в контексті провокацій в Криму є переконання Заходу в знятті санкцій з Кремля.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook Ірини Геращенко.
«Думаю, що всі політичні сили повинні підтримати однозначну позицію президента Порошенка з приводу провокацій РФ навколо Криму. Це той випадок, коли не може бути різних думок і ідеологічних розбіжностей, а потрібно демонструвати єдність в захисті суверенітету України», - написала Геращенко.
«Взагалі, дивує мовчання політиків з цього приводу. Дуже нагадує 2008 рік. Що ж ми від світу хочемо, якої реакції, якщо самі мовчимо? Президент і МЗС і МО зробили відповідні заяви з приводу провокацій країни-агресора в Криму. І ми повинні публічно підтримати цю позицію», - додала віце-спікер ВР.
«Мета РФ - зняти будь-яким способом санкції, звинувативши Україну у всіх смертних гріхах: у тероризмі, диверсії, порушеннях, невиконанні, зволіканні. Ми не маємо права підігравати цим сценаріям», - вважає Геращенко.
Як повідомляв ONLINE.UA, в ФСБ РФ 10 серпня заявили про нібито запобігання в ніч на 8 серпня двом спробам прориву на територію окупованого Росією Криму "диверсійно-терористичних груп" з числа бійців спецпідрозділів Міноборони України і загибель в ході зіткнення російського військовослужбовця.
Після цього президент РФ Володимир Путін закликав країни чинити тиск на Україну і заявив, що після інциденту в Криму проводити зустріч в нормандському форматі "на полях" G20 безглуздо.
У відповідь президент України Петро Порошенко назвав звинувачення Росії безглуздими і цинічними фантазіями з метою військових загроз.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?