Кримські дезертири хотіли обдурити Україну: СБУ видала нові деталі
Категорія
Події
Дата публікації

Кримські дезертири хотіли обдурити Україну: СБУ видала нові деталі

Кримські дезертири хотіли обдурити Україну: СБУ видала нові деталі
Джерело:  rbc.ua

Глава СБУ Василь Грицак заявив, що заарештовані кримські дезертири Максим Одинцов і Олександр Баранов потрапили на підконтрольну Україні територію, щоб купити українські документи для отримання офіцерських звань в російській армії.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "РБК-Україна".
"Ці двоє військовослужбовців Олександр Баранов та Максим Одинцов служили у військовій частині №1100", - повідомив Грицак.
За його словами, колишні військовослужбовці ЗСУ зрадили присязі після штурму їх військової частини в березні 2014 року.
"Затримання злочинців пройшло фактично на пункті пропуску "Чонгар" на адміністративному кордоні з анексованим Кримом", - зазначив глава відомства.

Читайте також: В и вже визначтеся: в мережі жорстко висміяли плутанину Росії з "викраденими військовими"
Хлопці потрапили на підконтрольну Україні територію, щоб купити українські документи для отримання офіцерських звань в російській армії. При цьому зрадники не планували "чесний" обмін документів на гроші. Готівкові вони залишили у російських прикордонників. Посередника планували виманити на окуповану Росією територію, забрати документи, а його самого віддати ФСБ.
Нагадаємо, що Росія заявила, мовляв, двох російських військовослужбовців в Криму викрала СБУ і вивезла в Миколаївську область. Пізніше з'ясувалося, що вони самі перейшли на українську територію.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров відреагував на нібито викрадення співробітниками Служби безпеки України двох російських військових і назвав цей інцидент провокацією з боку України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?