Криму загрожує нова екологічна катастрофа - шокуючі подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

Криму загрожує нова екологічна катастрофа - шокуючі подробиці

Криму загрожує нова екологічна катастрофа - шокуючі подробиці
Джерело:  online.ua

Член Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки і оборони Дмитро Тимчук повідомив, що в окупованому Росією Криму поблизу Керчі назріває нова загроза екологічної катастрофи через діяльність Комиш-Бурунського залізорудного комбінату, передає ONLINE.UA.

За його словами, помітне погіршення екології на півострові почалося через розбирання сховища відходів металургійного виробництва, які накопичились в результаті роботи Комиш-Бурунського залізорудного комбінату за час видобутку сипучих будматеріалів. Сховище розбирають комерційні будівельні підприємства, які контролює Росія.

Зазначається, що сховище було створене на місці кримських озер і зараз являє собою гідротехнічні споруди, в яких містяться токсичні речовини. Загалом вміст небезпечних речовин у ньому перевищує допустиму норму у 30-150 разів. Зараз накопичені запаси сипучих відходів використовують як добавки при виготовленні цементу і будівельного піску

"Ситуація може привести до спалаху масових захворювань населення, а також загрожує флорі та фауні на сотні кілометрів від сховищ, шляхом поширення токсичних речовин морською водою вздовж узбережжя Чорного моря", - каже Тимчук.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше кримчани розповіли про страшні наслідки хімвибросів на півострові.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?