Критична ситуація на Одещині та важливі новини з Норвегії — головне зі звернення Зеленського
Категорія
Україна
Дата публікації

Критична ситуація на Одещині та важливі новини з Норвегії — головне зі звернення Зеленського

Критична ситуація на Одещині та важливі новини з Норвегії — головне зі звернення Зеленського
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський розповів про критичну ситуацію в Одеській області та важливі новини з Норвегії.

Джерело: Фейсбук-сторінка Володимира Зеленського

Ситуація в енергетиці та Одеській області

За словами українського лідера, наразі вкрай складною залишається ситуація в Одеській області, оскільки після удару іранськими дронами по регіону, якій відбувся вночі 9 грудня, Одеса та інші міста опинилися темряві.

Презиеднт звертає увагу на те, що станом на вечір 10 грудня понад 1,5 мільйона людей на Одещині без світла.

Підключена лише критична інфраструктура і настільки, наскільки є можливість постачання електрики. Загалом російські терористи використали проти Одещини 15 «Шахедів». Лише за одну ніч на суботу. Ось це і є справжнє ставлення Росії до Одеси, ставлення до одеситів – свідоме знущання, свідоме намагання принести в місто катастрофу. Нашим захисникам неба вдалося збити 10 дронів із 15, - розповідає глава держави.

Окрім того, наголошується, що у різних регіонах тривають як аварійні, так і стабілізаційні відключення. Наразі найбільше проблем фіксують у Львівській, Вінницькій, Київській, Тернопільській, Сумській, Закарпатській, Житомирській, Хмельницькій областях та у столиці.

Важливі новини з Норвегії

Володимир Зеленський звертає увагу на те, що Укараїна отримала новий пакет підтримки від Норвегії у розмірі 100 мільйонів доларів. Його планують витратити на відновлення нашої енергосистеми після атак РФ.

Я дякую за це рішення всім норвежцям. Дякую уряду. Сьогодні ж у норвезькій столиці, в Осло, відбулася щорічна церемонія вручення Нобелівської премії миру. Цього року на церемонії вперше прозвучала мова України, наша українська мова, – завдяки Центру громадянських свобод та його очільниці пані Матвійчук, які стали лауреатами премії миру. Я вітаю пані Олександру, її колег та всіх українських правозахисників із таким визнанням, - розповів президент.

День прав людини

Володимир Зеленський нагадує, що 10 грудня - Міжнародний день прав людини.

В Україні до цього року не було національного дня вдячності й поваги до правозахисного руху – усіх, хто присвячує життя захисту й відновленню прав людей. Тепер такий день установлений і буде відзначатися щорічно саме 10 грудня – День прав людини, - повідомив глава держави.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?