Кривава баня - Зеленський зробив останнє попередження режиму Лукашенка
Категорія
Політика
Дата публікації

Кривава баня - Зеленський зробив останнє попередження режиму Лукашенка

Кривава баня - Зеленський зробив останнє попередження режиму Лукашенка
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський озвучив важливе попередження команді чинного білоруського президента Олександра Лукашенка, якого не визнає легітимним дуже багато країн. На переконання українського лідера, якщо білоруська влада відмовиться від діалогу з народом, Білорусь може "отримати щось на зразок Майдану". Володимир Зеленський наголосив, що однозначно підтримує білоруський народ, адже люди борються за свободу та демократію без агресії і насильства. Він додав, що не хотів би, аби події в Білорусі призвели до "кривавої бані". Свою позицію президент України озвучив у інтерв’ю Wiener Zeitung, передає ONLINE.UA.

"Багато демонстрантів піддаються жорстокому поводженню з боку держави. Для мене важливо, щоб не було кривавої бані. Якщо держава відмовиться від діалогу з народом, Білорусь може отримати щось на зразок Майдану", - наголосив Володимир Зеленський.

За його словами, у будь-якому випадку важливо, аби білоруси самостійно вибирали своє майбутнє.

"Жодна країна не повинна втручатись у внутрішні справи іншої країни", - підкреслив український президент.

На його думку, дуже важливо дочекатися стабілізації ситуації в Білорусі і тільки після цього стане ясно, чи може Мінськ залишитися посередником з врегулювання ситуації між Україною та Росією.

Що важливо розуміти, 14 вересня офіційно стало відомо, що команда Олександра Лукашенка отримає від офіційної москви новий кредит, який будуть використовувати для подолання кризи. З такою заявою вситупив очільник Кремля Володимир Путін, який зустрівся з невизнаним білоруським колегою у Сочі. Російський глава наголосив, що сума кредиту сягає 1,5 мільярда доларів США.

"Ми домовилися про те, що Росія надасть Білорусі в цей складний момент державний кредит 1,5 мільярда доларів, і ми це виконаємо. Зараз, наскільки відомо, наші міністри фінансів ведуть на цей рахунок роботу на професійному рівні", — заявив очільник Кремля.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, до чого готуватися світу, якщо відбудеться злиття РФ та Білорусі, а також розповідав про плани Володимира Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?