КСУ заблокував призначення переможців виборів — звинувачення НАЗК
Категорія
Політика
Дата публікації

КСУ заблокував призначення переможців виборів — звинувачення НАЗК

КСУ заблокував призначення переможців виборів — звинувачення НАЗК
Джерело:  online.ua

Національне агентство з питань запобігання корупції заявило про неможливість реалізувати результати місцевих виборів в Україні. Відомство звинуватило Конституційний Суд України у блокуванні доступу до державних реєстрів, що унеможливлює спецперевірку кандидатів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу НАЗК.

За офіційними даними, призначити переможців голосування можливо лише за результатами цих перевірок.

"Конституційний Суд України позбавив НАЗК доступу до державних реєстрів, необхідних для проведення спеціальної перевірки декларацій кандидатів на керівні посади до органів влади. Без цієї перевірки жоден керівник державного органу не може бути офіційно призначений", - говориться у заяві.

Потребує спеціальних перевірок НАЗК, зокрема, призначення керівників обласних та районних рад разом з їхніми заступниками.

"Конституційний Суд своїм рішенням не лише знищує антикорупційну систему в Україні, а й паралізує роботу органів місцевого самоврядування та всього державного апарату", - додали у відомстві.

Слід нагадати, що це не перше резонансне рішення КСУ, яке спалахнуло скандалом в Україні. Нова проблема пов'язана зі скасуванням рішення про кримінальні провадження за неправдиве декларування, тож НАЗК трохи пізніше втратило можливість перевіряти декларації посадовців.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент Володимир Зеленський оперативно відреагував на резонансне рішення КСУ, який скасував кримінальне покарання за неправдиве декларування. Президент запевнив українців, що чиновники та депутати продовжать декларувати своє майно і доходи, а антикорупційні органи матимуть необхідні повноваження для їх перевірки та притягнення порушників до відповідальності.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?