Кучма відверто висловився щодо можливості нового Майдану
Категорія
Політика
Дата публікації

Кучма відверто висловився щодо можливості нового Майдану

Кучма відверто висловився щодо можливості нового Майдану
Джерело:  interfax.com.ua

Колишній президент, представник України в мінській Контактній групі Леонід Кучма впевнений, що Україна не витримає ще один Майдан.


Про це він заявив в ході розмови з журналістами 15 листопада, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".


Відзначимо, що  15 листопада в Києві проходили акції протесту на Хрещатику і біля будівлі Національного банку України, і журналісти запитали Кучму про його ставлення до мітингів, зокрема, проплачених.


"А у нас раніше не за гроші виходили? Добровільно? Моя позиція сьогодні однозначна: Україна знаходиться в такому стані, де такий непередбачений крок може закінчитися для країни... погано. Я неодноразово звертався до представників влади - і один на один, і публічно: сьогодні потрібно відкинути всі чвари і об'єднатися заради завтрашнього дня України", - підкреслив у відповідь політик.


"Ми не витримаємо Майдан. Це не буде перший і другий Майдан, це буде щось страшніше. Давайте подумаємо, скільки на руках зброї. А якщо зброя на руках є, вона обов'язково стріляє. Потрібно дуже обережно дивитися на всі процеси", - додав Кучма.


На його думку, необхідно закликати депутатів парламенту "сісти і домовитися". "Давайте перестанемо воювати в парламенті, може, тоді перестанемо воювати в Україні в цілому", - додав він.


У той же час, Леонід Кучма зазначив, що деякі рішення чинної української влади "є підстави критикувати". "Потрібно шукати вихід в ситуації з ошуканими вкладниками... Ситуації з комунальними послугами... Потрібно діяти... Невже фракції в парламенті не можуть дійти згоди?" - висловив своє здивування він.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Кучма заявляв, що Україна самостійно не зможе вирішити питання розмінування Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?