Куди дівається радість: вчені з'ясували, чому буває сумно з похмілля
Категорія
Технології
Дата публікації

Куди дівається радість: вчені з'ясували, чому буває сумно з похмілля

Куди дівається радість: вчені з'ясували, чому буває сумно з похмілля
Джерело:  online.ua

Синдром так званого "психологічного похмілля" знайомий багатьом людям, що хоча б раз зловжили алкоголем напередодні. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ABC, науковці поставили собі питання про його виникнення та з'ясували причини.

На Заході явище отримало назву hangxiety. За думкою фахівців, проблема полягає у контрасті між виробленням гормонів в організмі людини.

Алкоголь традиційно провокує появу серотоніну та дофаміну. Завдяки першому людина перебуває "у нормі", а завдяки другому з'являється ейфорія, що відома кожному, хто знається на випивці.

Дофамін діє нетривалий час. Він перестає з'являтися в організмі після припинення вживання алкоголю. Його частка набуває нормального значення та через контраст це викликає падіння настрою, тривожність, паніку, роздратування, пригнічення та відчуття провини.

Слід зазначити, що тривожні люди більше страждають через такі наслідки. Особливо це стосується ситуацій, коли ті п'ють для так званого заспокоювання.

Фахівці рекомендують відпочити наступного дня після гарної пиятики. нормалізація фізичних почуттів принесе облегшення з психологічних переживань.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавнє дослідження продемонструвало кількість землян, які мають проблеми з алкогольними напоями або наркотиками. Частка їх досягає неабияких 1,3% (близько 100 млн) та 0,9% (62 млн) відповідно.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?