Куди сходити у серпні: перелік яскравих фестивалів і концертів у Києві й не тільки
Категорія
Культура
Дата публікації

Куди сходити у серпні: перелік яскравих фестивалів і концертів у Києві й не тільки

Куди сходити у серпні: перелік яскравих фестивалів і концертів у Києві й не тільки
Джерело:  online.ua

Упродовж серпня у Києві та в інших містах України відбудеться безліч різноманітних заходів - фестивалів, концертів, ярмарок, які варто відвідати.

Джерело: ONLINE.UA

Фестиваль аудіовізуального мистецтва Borny Fest

Місце проведення: Одеса, Літній театр GORSAD на Дерибасовській та клуб Port

Дата проведення: з 14 до 15 серпня

Передбачається, що це фест поєднає сучасну музику й візуальне мистецтво. Організатори, які вирішили провести заходи одразу на двох локаціях, зорієнтовані на якісну нову хвилю митців електронної музики та мистецтва в цілому.

Один з хедлайнерів Літнього театру - Ragapop. Це експериментальне тріо учасників Dakh Daughters. Разом з ними сцену розділить столична співачка Стасік - авторський проєкт Анастасії Шевченко.
Також у фестивалі братимуть участь Tertön b2b Wieloroman, Radiant Futur, Clasps, Polje

Фестиваль White Nights Festival

Місце проведення: Київ, Арт-завод “Платформа”

Дата проведення: з 13 до 14 серпня

Заходи цього столичного фестивалю проходитимуть упродовж двох ночей. Вони поєднають 7 сцен, понад 15 різноманітних музичних напрямків, близько 100 тонн різних декорацій та світла.

Хедлайнерами виступатимуть на фестивалі Go-A - представники України на конкурсі “Євробачення”. Разом з ними на одній сцені виступатимуть MAGDALENA, Miss Monique, DJ HELL, Dub FX.

Також відвідувачів чекатимуть 20 барів, фуд-корт, який забезпечить Ulichnaya Eda, Lounge Zone, а також чисельні тематичні фотозони та інші розваги.

Фестиваль Нове українське кіно

Місце проведення: кінотеатри України

Дата проведення: 19 серпня

Проєкт стартує спеціально перед ювілейним для держави Днем незалежності. Великі екрани у цей день демонструватимуть серію з фестивальних хітів та вдізначених в цілому фільмів, які створені за часи незалежності.

Зокрема, у програмі фестивалю сім стрічок, які визнані безпосередньо в Україні та інших державах:

  • “Плем’я” (2014) Мирослава Слабошпицького;

  • “Донбас” (2018) Сергія Лозниці;

  • “Додому” (2019) Нарімана Алієва;

  • “Мої думки тихі” (2019) Антоніо Лукіча;

  • “Атлантида” (2019) Валентина Васяновича

  • “Земля блакитна, ніби апельсин” (2020) Ірини Цілик;

  • “Віктор_Робот” (2020) Анатолія Лавренішина.

Демонстрація відреставрованої версії мюзикла “Шербурзькі парасольки” (1964)

Місце проведення: кінотеатри України

Дата проведення: 26 серпня

Ініціатором проведення такого заходу стала компанія “Артхаус Трафік”. Музична мелодрама родом з Франції авторства Жака Демі відзначена грою Катрін Денев і музикою Мішеля Леграна.

Цей мюзикл став найуспішнішою у кар’єрі працею режисера, у Каннах свого часу вона здобула “Золоту пальмову гілку”. За сюжетом, героїня Денев працює у родинному галантерейному магазині й торгує парасольками. Вона закохується в автомеханика Гі, з яким її незабаром розлучує його рекрутування в армію.

Передбачається, що в кінотеатрах продемонструють відновлену версію французькою мовою, але із субтитрами українською.

Міжнародна фотовиставка Photo Kyiv 2021 “Не|видиме життя”

Місце проведення: Національний заповідник “Софія Київська”

Дата проведення: від 12 до 25 серпня

Для Києва цей фотографічний ярмарок стане вже п’ятим в його історії. У 2021 році його представлятимуть як міжнародну виставку, а проведуть просто неба посеред національного заповідника.

Центральна тема заходу - інклюзивність і безбар’єрність сучасного суспільства. Зокрема передбачається привернення уваги до цінностей поваги, прийняття, співчуття, відкритості й співпереживання. Вони - необхідні для створення єдиного рівного суспільства.

Експертне журі представлено такими постатями: журналістка й кураторка Victoria & Albert Museum Анна Соммерс Кокс, мистевознавиця й кураторка фестивалю Кароль Глозе Піду, фотограф і засновник Музею Харківської школи фотографії Сергій Лабадинський.

В цілому на запрошення відреагували 89 фотграфів з 15 країн світу.

Заходи в арт-центрі АРСЕНАЛ ХХІІ

Місце проведення: Київ, вул. Московська, 8

Дата проведення: весь серпень

Передбачається, що серія серпневих заходів розпочнеться вже у п’ятницю, 30 липня. У клубі виступатиме французький діджей JULIAN MULLER. Разом з ним у лайн-апі S.A. TWEEMAN, DENIS POLYAKOV, KSENIA PALF.

Наступного дня планується виступ XXII:AVANTAGE - це серія вечірок київських діджеїв Zagorui та Omon Breaker. У лайн-апі також JKS, ALIS., CALLUSH.

Наступного тижня, 6 серпня, передбачено шоу нью-йоркської діджейки VOLVOX. Вона виступить разом з TBA.

Виставка “Вчера, сегодня, всегда”

Місце проведення: Музей сучасного мистецтва Одеси на Леонтовича, 5

Дата проведення: до 26 вересня

Ціна відвідування: 100 гривень

У цьому проекті відвідувачам нададуть можливість познайомитися з багатогранною культурою Одеси й відстежити кроки її розвитку.

“Одеса заслуговує на те, щоб гідно представляти своє мистецтво, в тому числі і сучасне, і найкраще місце для цього, безумовно, музей”, - говорить засновник музею Вадим Мороховський.

Його колекція стала підґрунтям для всієї експозиції проєкту. Мета його - продемонструвати, завдяки й попри що розвивалося мистецтво у місті.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?