Кулеба оцінив відносини з Німеччиною після скандалу з Штайнмаєром
Категорія
Політика
Дата публікації

Кулеба оцінив відносини з Німеччиною після скандалу з Штайнмаєром

Кулеба оцінив відносини з Німеччиною після скандалу з Штайнмаєром
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що офіційний Київ очікує від нового уряду Німеччини провадження нової української політики - саме так дипломат відреагував на скандальну історію з візитом президента Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра до української столиці.

Джерело: МЗС України

Кулеба розповів про відносини з ФРН після історії з Штайнмаєром

Дмитро Кулеба звернув увагу на те, що команда українського лідера Володимира Зеленського з великою повагою ставиться до Німеччини та її президентства.

Ми не завжди в усьому згодні з німецькою політикою, але ми поважаємо Німеччину як державу, як партнера. Для нас абсолютно очевидно, що глава держави, президент ФРН, є одним із символів цієї держави, - підкреслив очільник МЗС України.

Дипломат вкотре повторив, що офіційний Київ не зацікавлений у загостренні двосторонніх відносин.

Я переконаний, що ця ситуація буде врегульована дипломатичними каналами. Ніякої шкоди для українсько-німецьких відносин не буде, - зазначив Дмитро Кулеба.

За його словами, Україна виступає за відносини, які будуються на взаємній повазі і на створенні нової німецької політики щодо України за нинішніх обставин.

Таку нову німецьку політику ми очікуємо від нового німецького уряду, - додав Кулеба.

Що важливо розуміти, нещодавно український лідер Володимир Зеленський повідомив, що він не виступав проти візиту німецького президента в Україну.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?