Кулеба висунув вимогу Лаврову щодо переговорів про припинення війни
Категорія
Політика
Дата публікації

Кулеба висунув вимогу Лаврову щодо переговорів про припинення війни

Кулеба висунув вимогу Лаврову щодо переговорів про припинення війни
Джерело:  online.ua

Очільник МЗС України Дмитро Кулеба поділився новими деталями зустрічі з російським міністром Сергієм Лавровим, яка відбувалася у Туреччині 10 березня.

Джерело: Ютуб-канал "УП"

Дмитро Кулеба озвучив вимогу Лаврову щодо переговорів

За словами українського дипломата, організувати переговори з Лавровим допомагала офіційна Анкара.

Ми не мали якихось завищених очікувань від цієї зустрічі. Єдине, що заздалегідь попросив турецьких колег: організуйте протокольно таким чином, щоб на початку не було жодних рукостискань, вітань і цих всіх історій, - заявив глава МЗС України.

Дмитро Кулеба робив все можливе, щоб вирішити питання гуманітарних коридорів з Маріуполем.

Був один момент коли я просто йому (Лаврову – ред.) сказав, що давай прямо зараз зробимо всі необхідні дзвінки для того, щоб вирішити всі гуманітарні коридори з Маріуполем, - додав український дипломат.

За словами міністра, він готовий зустрітися з Лавровим, якщо останній буде готовий розмовляти предметно, а не озвучуватиме наративи російської пропаганди.

У мене була зустріч з Чавушоглу. Він напередодні був у Москві і сказав, що бачить потенціал для продовження цих зустрічей. Я сказав, що з Лавровим я готовий зустрічатися. Головне, щоб він приїжджав на ці зустрічі шукати рішення, а не просто говорити і повторювати класичні наративи російської пропаганди, - наголосив Дмитро Кулеба.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?