Кулеба закликав не вірити Путіну щодо безпечності "зернового коридору" до Одеси
Категорія
Україна
Дата публікації

Кулеба закликав не вірити Путіну щодо безпечності "зернового коридору" до Одеси

Кулеба закликав не вірити Путіну щодо безпечності "зернового коридору" до Одеси
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав західних лідерів не вірити запевненням президента РФ Володимира Путіна про те, що РФ не скористається коридором для експорту врожаю через порт Одеси для того, щоб напасти на місто. 

Джерело: Дмитро Кулеба

Кулеба закликав не вірити словам Путіна

Путін каже, що не використовуватиме торгові шляхи для нападу на Одесу. Це той самий Путін, який сказав канцлеру Німеччини Шольцу та президенту Франції Макрону, що не нападатиме на Україну — за кілька днів до початку повномасштабного вторгнення в нашу країну. Ми не можемо вірити Путіну, його слова порожні, - сказав Кулеба.

Раніше Кулеба зазначав, що Україна готова створити необхідні умови для відновлення експорту з Одеського порту. Питання в тому, як зробити так, щоб Росія не зловживала торговим шляхом для нападу на Одесу.

Поки що жодних гарантій з боку Росії. Ми шукаємо рішення разом з ООН та партнерами, - зазначив Кулеба.

Нагадаємо, що 6 червня низка російських ЗМІ повідомила, що Україна нібито домовилась з Кремлем та Туреччиною щодо розробки попереднього плану з розблокування портів на Чорному морі та вивезення зерна на експорт.

Схема буде такою: турецькі військові займуться розмінуванням прибережної зони в районі Одеси. Судна виходять із порту під конвоєм турецьких кораблів до нейтральних вод Чорного моря, до встановленої координати. Далі до Босфору їх супроводжуватимуть російські військові кораблі, - повідомляють ЗМІ.

Путін раніше заявляв, що РФ не буде нападати на Одесу, якщо Україна розмінує прибережну зону міста.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?