Культура vs війна. Вийшов трейлер циклу документальних фільмів про митців на війні
Категорія
Культура
Дата публікації

Культура vs війна. Вийшов трейлер циклу документальних фільмів про митців на війні

Культура vs війна. Вийшов трейлер циклу документальних фільмів про митців на війні
Джерело:  online.ua

У вівторок, 6 червня, представники Асоціації «Сприяння розвитку кінематографа в Україні – дивись українське!» планують презентувати проект з показу серії документальних стрічок «Культура vs війна».

Джерело: ютуб-канал Асоціації

Що відомо про цикл документальних стрічок про українську культуру в умовах війни

Зазначається, що метою проекту є демонстрація світовій спільноті важливості української культури через історії українських митців, які вимушені були полишити мирне життя після злочинного вторгнення армії РФ та стати на захист своєї держави.

Планується проведення брифінгу, на якому творча команда розкаже про проєкт та презентує його загальний трейлер.

Буде також представлено перший фільм серії про музикантів з відомого гурту "Антитіла", які від самого початку повномасштабного вторгнення російської армії стали на захист Батьківщини у складі бойового 130 батальйону ТРО ЗСУ і брали безпосередню участь у боях за Київ та Харківську область.

У фільмі покажуть роботу бойових медиків, які витягували поранених бійців з лінії фронту і надавали їм першу невідкладну допомогу.

Після початку війни учасники гурту "Антитіла" також виступили разом з Боно та The Edge з U2. Випустили спільну пісню та кліп, а також виступили разом на одній сцені з Едом Шираном.

На презентацію запрошуються представники ЗМІ.

Що?

Брифінг «Старт проєкту «Культура vs війна», присвяченого українським митцям на війні, та першого документального фільму про гурт «АНТИТІЛА»»

Де?

Медіацентр Україна – Укрінформ, вул. Б.Хмельницького 8/16, Київ

Коли?

6 червня, 2023 р., 12:00 – 13:00. Реєстрація з 11:30

Учасники:

  • Андрій Різоль, продюсер проєкту

  • Марко Ферраро, програмний менеджер проєкту від Європейського Союзу

  • Кадім Тарасов, режисер документальних фільмів проєкту

  • Аліна Краснянська, виконавчий продюсер документальних фільмів проєкту

  • Тарас Тополя, фронтмен гурту Антитіла

  • Сергій Вусик, директор та музикант гурту Антитіла

  • Дмитро Жолудь, гітарист гурту Антитіла

Мови заходу: англійська та українська, синхронний переклад

Акредитація для ЗМІ: Олена Галлалу [email protected] або за телефоном +38 098 551 69 77

Що відомо про проект Культура проти війни 

Комплексний проєкт "Культура проти війни" був ініційований у травні 2022 року з метою посилення підтримки України у світі у війні, яку веде Російська Федерація.

Проект було створено за фінансової підтримки ЄС. Однією з ключових складових проєкту «Культура vs війна» є цикл документальних фільмів, в яких його герої - українські музиканти, кінематографісти, письменники, фотографи та інші культурні діячі - розказують про війну через власні історії та спогади.

У межах проєкту створюються 6 короткометражних фільмів-новел та 1 повнометражний фільм: документальні історії кінооператора Сергія Михальчука, гурту «Антитіла», режисера Ахтема Сеітаблаєва, подружжя фотографів Влади і Костянтина Ліберових, кобзаря Тараса Компаніченка, письменника Сергія Жадана.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?