Кум Путіна накинувся на Порошенка з гучними звинуваченнями
Категорія
Політика
Дата публікації

Кум Путіна накинувся на Порошенка з гучними звинуваченнями

Кум Путіна накинувся на Порошенка з гучними звинуваченнями
Джерело:  online.ua

Глава політради партії "Опозиційна платформа – За життя" і кум президента РФ Віктор Медведчук стверджує, що колишній президент України Петро Порошенко сам блокував обмін заручниками, і якби була воля Порошенко, то обмін був би за 5 днів.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС News Росія.

"З приводу обмінів. Я продовжую цим займатися. Тільки я всюди говорю, що займаюся не обмінами, а звільненням... Коли ставлять палиці в колеса і обміни не проходять, тому що Порошенко був категорично проти цього", - сказав Медведчук.

За словами кума Путіна, нібито 2 роки тому, коли готували перший етап обміну, бойовики погодилися на українські умови обміну, але за однієї умови: що на другому етапі, в січні-лютого 2018 року, буде проведений обмін "всіх на всіх".

"Порошенко дав мені на це добро. Він мені пообіцяв, що буде другий етап. І Порошенко це зірвав. Він почав вести себе як торгаш. Він пропонував провести обміни за схемою "10 на 25", "15 на 35" (а не "всіх на всіх" – ред.). Чому він грав на цьому? Тому що у нього риторика була така, він звів у ранг державної політики печерну русофобію і антиросійську істерію", - каже Медведчук.

На його думку, Порошенко боявся віддавати тих, хто в Україні скоїв тяжкі злочини.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що  президент РФ Володимир Путін розповів, що його кум, лідер проросійської організації "Український вибір — право народу" Віктор Медведчук літав у Росію, щоб домовиться про звільнення 24 українських моряків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?