Курс євро і долара зрівнялись вперше з 2002 року
Категорія
Економіка
Дата публікації

Курс євро і долара зрівнялись вперше з 2002 року

Курс євро і долара зрівнялись вперше з 2002 року
Джерело:  online.ua

Євро впав до 20-річного мінімуму та наблизився до паритету по відношенню до долара. Це відбувається через ризики рецесії єврозони та стрімке підвищення ключових ставок США.

Джерело: Reuters

Долар зрівнявся з євро

Падіння євро до 20-річного мінімуму пов’язане також із зупинкою Північного потоку-1. Це є найголовнішим занепокоєнням для ринків.

Уряди, ринки та компанії стурбовані тим, що зупинка може бути продовжена через війну в Україні, — зазначають у виданні.

Востаннє паритет євро та долара фіксувався у 2002 році. З того часу євро незмінно коштув дорожче від грошової одиниці США.

Фото — pexels.com

Зупинка Північного потоку-1

Постачання газопроводом "Північний потік" було зупинено на десять днів з 11 по 21 липня. Оператор проєкту Nord Stream AG проводитиме планову профілактику.

На час робіт на" Північному потоці "єдиним маршрутом постачання російського газу в країни Західної і Центральної Європи залишається тільки ГТС України.

У ЄС побоюються, що Росія може продовжити планове технічне обслуговування, щоб ще більше обмежити постачання газу до Європи, зруйнувавши плани щодо заповнення сховищ на зиму та посиливши газову кризу, яка викликала екстрені заходи з боку урядів та болісно високі рахунки для споживачів.

Канада, незважаючи на заклики Україні збирається повернути Німеччині російську газову турбіну, яку Москва називає критичною для надходження природного газу до Європи.

Зеленський назвав це рішення тривожним прецедентом для подальшого енергетичного шантажу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?