Курс гривні впав нижче психологічної позначки: що буде далі
Категорія
Економіка
Дата публікації

Курс гривні впав нижче психологічної позначки: що буде далі

Курс гривні впав нижче психологічної позначки: що буде далі
Джерело:  online.ua

Результати сьогоднішньої торгової сесії на міжбанківському ринку показали падіння вартості гривні нижче психологічної позначки. Станом на цей момент курс національної валюти по відношенню до долара США становить 27,04 грн/USD (купівля) та 27,08 грн/USD (продаж), повідомляє ONLINE.UA.

За даними біржових котирувань, сьогодні о 12:00 Нацбанк встановив довідковий курс на позначці 26,91 гривень за долар. Але вже наступної години почався «розігрів ринку» у бік підвищення курсу. Попит на долари активно перевищував пропозицію.

У Національному банку вже знайшли пояснення падіння вартості гривні. На думку фінансових аналітиків НБУ, причину слід шукати в торговій війні між Китаєм та США, а також у внутрішній невизначеності.

Експерти прогнозують, що тиск на гривню може продовжитися. Причому це пов’язано не стільки з політичною ситуацією в Україні, як з виведеннями нерезидентами валюти після продажу ОВДП. Як відомо, починаючи з січня цього року гривню активно «накачували» доларами. Іноземні інвестиційні фонди залюбки купляли облігації внутрішньої державної позики України, користуючись їхньою високою дохідністю в гривні (16% річних). Тепер, коли минає 6 місяців з часу придбання ОВДП, значна частина нерезидентів планує вивести прибуток. Річ йде про суму не меншу за один мільярд доларів.

Не надто оптимістично виглядає і той факт, що Національний банк протягом 27-31 травня продав 43 млн доларів із золотовалютних резервів, щоб стримати різку девальвацію гривні. Про це свідчать офіційні дані регулятора.

Нагадаємо, що ціна нафти на світовому ринку зараз, навпаки, падає. Наш сайт вже повідомляв, як це може відобразитися на українській економіці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?