Курс рубля падає після заяви замглави МЗС РФ про рішення США та НАТО
Категорія
Економіка
Дата публікації

Курс рубля падає після заяви замглави МЗС РФ про рішення США та НАТО

Курс рубля падає після заяви замглави МЗС РФ про рішення США та НАТО
Джерело:  online.ua

У російському МЗС визнали, що країни Заходу загалом та НАТО зокрема не готові виконувати вимоги Росії щодо так званих "гарантій безпеки", які напередодні опублікувало відомство. Після відповідної заяви заступника глави цієї інституції,  індекс Мосбіржі впав, а курс рубля суттєво знизився. 

Джерело: Meduza

Сергій Рябков, який був учасником російської делегації в переговорах  зі США, одразу після їх завершення заявив в ефірі RTVI, що США та НАТО не готові виконувати згадані вимоги, які, нагадаємо, передбачають вимогу невступу до Альянсу сусідів РФ, насамперед України.

За словами заступника міністра, Росія представила проекти документів і готова працювати над ними, щоб підготувати до підписання.

Це неможливо на сьогодні, тому що за ключовими елементами цих текстів Сполучені Штати та їхні союзники фактично кажуть нам „ні“, — заявив Рябков.

Він підкреслив, що за деякими моментами США готові продовжувати обговорення, але, за словами дипломата, це «вторинно щодо того ж нерозширення НАТО».

Ось певною мірою глухий кут або як би різниця в підходах. Але без прояснення того, чи є хоча б якийсь ресурс, якийсь запас гнучкості з того боку для роботи за серйозними сюжетами, підстав сідати найближчими днями, знову збиратися і починати ці ж обговорення я не бачу.

Індекс Мосбіржі впав, курс рубля знизився 

Після заяви Рябкова індекс Мосбіржі впав на 2,23% рівня 3744 пунктів. Також знизився курс російського рубля по відношенню до долара та євро: за один долар на торгах пропонують 74,99 рубля (+0,28 рубля), а за євро – 85,96 (+0,47 рубля).

Нагадаємо, російське дипломатичне відомство висунуло свою пропозицію колективному Заходу на тлі 
нарощування своїх військ біля кордонів України. Москва запропонувала виключити приєднання України та інших пострадянських країн до НАТО.

Вчора вперше за останні два роки в Женеві відбувся саміт Росія — НАТО. Ключовою темою переговорів стала саме ескалація навколо України. Захід та офіційний Київ звинувачують Москву в підготовці до вторгнення і повторення сценарію 2014 року. Сторони ні про що конкретне не домовилися. На 13 січня у Відні заплановано переговори представників ОБСЄ та Росії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?