Квартирний скандал із соратницею Лещенка: з'явилися нові подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

Квартирний скандал із соратницею Лещенка: з'явилися нові подробиці

Квартирний скандал із соратницею Лещенка: з'явилися нові подробиці
Джерело:  online.ua

У купівлі квартири в Києві народним депутатом від «Блоку Петра Порошенка» Світланою Заліщук, соратницею нардепа Сергія Лещенка, немає корупційної складової, заявили в Національному антикорупційному бюро.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українські новини".
Як повідомили агентству в офіційній відповіді НАБУ на відповідний запит, підстави для кримінального розслідування щодо Заліщук відсутні.
Під час перевірки НАБУ встановило, що доходи Заліщук, за даними Державної фіскальної служби, з 2011 по 2014 роки включно склали 922 848 гривень, підкреслили у відомстві.
Детективи НАБУ також з'ясували, що квартиру в Києві Заліщук придбала в 2014 році, до моменту обрання народним депутатом.
Квартиру Заліщук придбала спільно зі своїм цивільним чоловіком - керівником офісу Ради Європи в Україні Мортеном Енбергом.
Внесок Заліщук в квартиру склав, за даними НАБУ, 36 тисяч доларів, решту суми вклав Енберг.
При цьому у відомстві підкреслили, що в той період Заліщук не була державним службовцем.
"Водночас під час аналізу відомостей про фінансово-майновий стан Світлани Заліщук НАБУ виявило деякі неточності. По-перше, народний депутат вказала придбану в 2014 році квартиру в декларації за 2013 рік. По-друге, цивільного чоловіка Заліщук вказала в декларації тільки за 2015 рік", - сказано у відповіді НАБУ для «Українських Новин».
У відомстві також підкреслили, що матеріали перевірки НАБУ для подальшої оцінки будуть спрямовані в Національне агентство з попередження корупції.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше розгорівся гучний скандал навколо купівлі народним депутатом Сергієм Лещенком, відомим своїми антикорупційними ініціативами, просторої квартири в центрі Києва.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?