Латвія підтримає кандидатуру України на вступ до ЄС за однієї умови
Категорія
Політика
Дата публікації

Латвія підтримає кандидатуру України на вступ до ЄС за однієї умови

Латвія підтримає кандидатуру України на вступ до ЄС за однієї умови
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевичс заявив, що у разі подання Україною заявки на членство в ЄС і виконання нею необхідної підготовчої роботи Латвія буде готова підтримати таку заявку. Про це він повідомив, коментуючи обіцянку президента Литви підтримати заявку України на членство в ЄС.

Джерело: "ЄП"

Латвія підтримує Україну на шляху до ЄС

"Я не хочу відкривати змагання заявами з нашими братами і сестрами з Литви. Ми підтримували і будемо підтримувати європейський шлях і України, і Грузії, і Молдови. Ми вважаємо, що кінець цього шляху – членство в ЄС...Якщо заявка на членство буде подана і якщо ми побачимо, що Україна провела достатню підготовчу роботу, то я думаю, що ми теж підтримаємо кандидатуру України" - наголосив латвійський дипломат.

Політик звернув увагу на те що ще дуже багато потрібно зробити, щоб навіть дійти до точки подання заявки на членство і отримання анкети для вступу в Євросоюз.

"Для цього вам треба ще добре підготуватися. Є багато досить жорстких і неприємних реформ, які повинні провести країни, що претендують стати членами... Не буду приховувати, що питання готовності до членства для нас – це не тільки реформи. Це не Exel-таблиця, де ви просто пишете про ухвалення необхідних законів. Для нас дуже важливим є те, щоб кандидати не тільки на словах, але і на практиці виконували вимоги про відповідність їхньої реальної політики зовнішньополітичному курсу на ЄС" - підкреслив глава МЗС Латвії.

За словами Рінкевичса, навіть після отримання статусу країни-кандидата є можливість не тільки йти вперед, але і падати вниз.

"На жаль, є деякі кандидати, де ми бачимо не прогрес, а регрес. Я думаю, що в таких випадках у латвійського парламенту було б багато сумнівів, і можливість ратифікації членства таких країн опинилася би під питанням" - підсумував дипломат.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?