Латвія призначила 9 травня Днем пам'яті за загиблими українцями
Категорія
Світ
Дата публікації

Латвія призначила 9 травня Днем пам'яті за загиблими українцями

Латвія призначила 9 травня Днем пам'яті за загиблими українцями
Джерело:  online.ua

7 квітня Сейм Латвії в остаточному читанні підтримав термінову пропозицію про призначення 9 травня 2022 року днем пам'яті жертв України. Цю пропозицію підтримав 61 євродепутат.

Джерело: Delfi

Латвія ухвалила день пам'яті жертв України

Законом про встановлення Дня пам’яті загиблих і жертв України цього року 9 травня буде днем пам’яті по всій Латвії, вшануванням цивільного населення України та військовослужбовців, які загинули від російської військової агресії проти України.

У День пам’яті приспущений латвійський національний прапор потрібно буде розмістити біля будівель, а український прапор – біля національного прапора Латвії у вежі Святого Духа Ризького замку, резиденції президента, головні будівлі Сейму та Кабінету Міністрів.

Цього дня органи державної влади та місцевого самоврядування не зможуть організовувати розважальні та святкові заходи, а також органи місцевого самоврядування не зможуть надати дозвіл на організацію масового заходу.

Термін дії закону закінчується 11 травня цього року.

Нагадаємо, що Латвія заборонила використання символіки, що прославляє військову агресію, у публічних заходах, наприклад, літери "Z".

Також будуть заборонені заходи біля монументів, що прославляють Радянську армію, а також стримують масові святкування 9 травня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?