Лавров назвав обговорення України з МЗС Британії "розмовою німого з глухим"
Категорія
Політика
Дата публікації

Лавров назвав обговорення України з МЗС Британії "розмовою німого з глухим"

Лавров назвав обговорення України з МЗС Британії "розмовою німого з глухим"
Джерело:  online.ua

Глава МЗС РФ Сергій Лавров назвав "розмовою німого з глухим" обговорення з британською очільницею МЗС Ліз Трасс ситуації, що виникла довколо України через дії Росії.

Джерело: пресконференція Сергія Лаврова та Ліз Трасс

Лавров не вважає перемовина з Трасс продуктивними

Лавров заявив після переговрів з Трасс, щ обув розчарований тим, що британські колеги ігнорують вимоги РФ, які вони докладно виклали.

Я, чесно кажучи, розчарований тим, що розмова німого з глухим у нас виходить. Начебто слухаємо, але не чуємо, - сказав Лавров.

Очільниця МЗС Великої Британії Ліз Трасс заявила, що "Росія ще має можливість зупинити агресію щодо України і дотримуватися дипломатичного шляху врегулювання".

Факти говорять самі за себе. Ми бачимо збільшення кількості військ, зброї на кордоні з Україною і вважаємо це загрозою. Ми також спостерігаємо за гібридною кібервійною та іншими видами війни, спрямованими на те, щоб підірвати демократію в Україні, - сказала британський міністр.

Ліз Трасс та Сергій Лавров (фото - скріншот)

Також вона зазначила, що Лавров сказав їй, що Росія не має планів щодо вторгнення в Україну. Проте британська сторона хоче, щоб ці слова слова були підкріплені реальними діями.

Ми хотіли б, щоб військове обладнання, а також військові, розгорнуті на кордоні з Україною, перемістили ще кудись, тому що зараз конфігурація сил створює реальну загрозу, - заявила Трасс.

Трасс попередила, що вторгнення в Україну переросте в затяжний конфлікт і принесе збитки не тільки Україні, а й всій європейській безпеці.

Тому будь-якою ціною ми маємо уникнути такого розвитку подій, - сказала вона на прес-конференції в Москві.

Очільниця зовнішньополітичного відмства також нагадала РФ, що Україна може самостійно приймати рішення щодо власної безпеки.

Водночас ми повинні, звичайно, пам'ятати, що Україна це суверенна держава, яка сама приймає рішення, приєднуватися до НАТО чи ні, і Україна також має зберегти свою територіальну цілісність, - наголосила Трасс.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?