Лавров висловив позицію РФ по миротворцям ООН на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Лавров висловив позицію РФ по миротворцям ООН на Донбасі

Лавров висловив позицію РФ по миротворцям ООН на Донбасі
Джерело:  РІА Новини

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Кремль ініціював розміщення миротворців ООН на Донбасі виключно для охорони місії ОБСЄ і тільки в рамках Мінських угод.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РІА Новини.

Лавров заявив про це після переговорів з державним секретарем США Рексом Тіллерсоном.

"Наша пропозиція дуже чітка: миротворці будуть тільки охороняти спеціальну моніторингову місію ОБСЄ і тільки при виконанні спостерігачами функцій, що випливають з Мінських домовленостей. Будь-яке інше призначення миротворчої місії буде означати перекреслення цих домовленостей, до цього, власне, українська сторона, як на мене, і прагне", - пояснив глава МЗС.

Читайте також: США забракували план Путіна по миротворцям на Донбасі

Крім того, політик додав, що робота над російським проектом резолюції про миротворців на сході України не зупинена.

"Не можна сказати, що робота (по резолюції) зупинена. Завжди, коли резолюція вноситься, ті країни, які хочуть внести якісь пропозиції по тексту, запрошуються це зробити. Ми таке запрошення направили всім нашим колегам, провели обговорення, але поки не почули нічого конкретного щодо нашого тексту", - сказав Лавров.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент Росії Володимир Путін у телефонній розмові з президентом Франції Еммануелем Макроном закликав останнього підтримати пропозицію Росії про введення місії ООН на Донбасі, що буде сприяти охороні Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?