Лавров звинуватив ЄС і НАТО у формуванні "коаліції для війни" з Росією
Категорія
Політика
Дата публікації

Лавров звинуватив ЄС і НАТО у формуванні "коаліції для війни" з Росією

Лавров звинуватив ЄС і НАТО у формуванні "коаліції для війни" з Росією
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив 24 червня, що Євросоюз разом із НАТО зайняті формуванням коаліції для війни з Росією.

Джерело: Радіо Свобода

Лавров порівняв ЄС та НАТО з Гітлером

У нас мало ілюзій, що нинішня русофобська зарядженість Євросоюзу якимось чином розсмокчеться або зміниться в доступній для огляду, а якщо чесно, в довгостроковій перспективі, - сказав Лавров.

Він додав, що шлях, який обрали європейці, нагадує початок Другої світової війни, коли Гітлер «зібрав під свої прапори значну, якщо не більшу частину європейських країн, для боротьби проти Радянського Союзу».

Сергій Лавров (фото — kremlin.ru)

Ось зараз також у тому числі і Євросоюз разом із НАТО збирають таку вже сучасну коаліцію для боротьби, а за великим рахунком війни з Російською Федерацією. Будемо на все це дивитися дуже уважно, - сказав Лавров.

Він також прокоментував рішення саміту ЄС надати Україні, а також Молдові статус кандидата на вступ до європейського блоку, сказавши, що це не є загрозою для Росії, оскільки, на відміну від НАТО, Євросоюз не є військовим об’єднанням.

Пізніше на сайті МЗС РФ наголошувалося, що Євросоюз, вирішивши надати статус кандидата в члени ЄС Україні та Молдові, по суті підтвердив лінію на «освоєння геополітичного простору СНД».

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?