"ЛДНР" повинні бути ліквідовані: Волкер про повернення Донбасу під контроль України
Категорія
Політика
Дата публікації

"ЛДНР" повинні бути ліквідовані: Волкер про повернення Донбасу під контроль України

"ЛДНР" повинні бути ліквідовані: Волкер про повернення Донбасу під контроль України

Після введення миротворчої місії ООН на Донбас може знадобитися до шести місяців на те, щоб окуповані території повернулися під контроль України. При цьому новоутворення "ЛНР" і "ДНР" повинні бути повністю ліквідовані.

З такою заявою виступив спецпредставник Держдепу США Курт Волкер під час панельної дискусії в аналітичному центрі Hudson Institute, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.

Читайте також: Чи зможуть миротворці ООН вирішити кризу в Україні?

За його словами, спочатку контроль над Донбасом перейде від Росії до ООН. Після цього на непідконтрольних Києву територіях будуть проведені місцеві вибори, а потім відбудеться перехід даних територій під український контроль.

Говорячи про терміни повернення Донбасу під контроль України, Волкер підкреслив, що незаконні збройні формування "ЛНР" і "ДНР" будуть повністю ліквідовані, тому що вони були створені Москвою для маскування російської участі в українському конфлікті.

"Не існує місця для них в українському конституційному устрою. Мінські угоди спрямовані на відновлення суверенітету і територіальної цілісності України, і ці утворення повинні зникнути", - підкреслив Волкер.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін поступився в питанні введення миротворців ООН на Донбас, але з умовою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?