Ле Пен хоче вивести Францію з об’єднаного командування НАТО
Категорія
Світ
Дата публікації

Ле Пен хоче вивести Францію з об’єднаного командування НАТО

Ле Пен хоче вивести Францію з об’єднаного командування НАТО
Джерело:  online.ua

Проросійська політикиня та кандидатка у президенти Франції від ультраправих Марін Ле Пен офіційно повідомила, що у разі її перемоги на виборах хоче, щоб країна залишила об'єднане командування НАТО, однак вона не планує відмовлятися від застосування ключової статті 5 договору Альянсу.

Джерело:  Le Monde

Ле Пен планує вивести Францію з об’єднаного командування НАТО

У разі мого обрання я хотіла б прояснити всі непорозуміння. Я просто хочу возз'єднатися з тією політикою, яка була у нас з 1966 по 2009 рік, яка жодним чином не мала на увазі підпорядкування Москві, - заявила проросійська політикиня.

Марін Ле Пен також почала стверджувати, що не збирається віддавати збройні сили під командування, яке не підпадає під національний суверенітет Франції - "ні під об'єднане командування НАТО, ні під майбутнє європейське командування".

Тому я запропоную вийти не з НАТО, а з її об'єднаного командування, як це було з 1966 до 2009 року, - додала вона.

Окрім того, Ле Пен запевняє, що не має наміру відмовлятися від застосування статті 5 Північноатлантичного договору про колективну безпеку.

Що цікаво, проросійська політикиня навіть не приховує бажання про реалізацію стратегічного зближення між НАТО та Росією після завершення війни в Україні.

Щойно російсько-українська війна закінчиться і буде врегульована мирним договором, я висловлюся за реалізацію стратегічного зближення між НАТО та Росією, - додала Ле Пен.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?