Легалізація азартних ігор в Україні: Кабмін прийняв рішення
Категорія
Україна
Дата публікації

Легалізація азартних ігор в Україні: Кабмін прийняв рішення

Легалізація азартних ігор в Україні: Кабмін прийняв рішення
Джерело:  online.ua

Законопроект про легалізацію азартних ігор в Україні схвалений Кабінетом міністрів. Українські чиновники вирішили вивести з тіні гральний бізнес за дорученням Зеленського, але на певних умовах. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на урядовий портал.

"Схвалено проект закону про легалізацію грального бізнесу в Україні, який передбачає, що азартні ігри будуть проводитися виключно на території готелів, на ігровому обладнанні з використанням програмного забезпечення, яке відповідає міжнародним стандартам", - йдеться в повідомленні Кабміну.

Нагадаємо, ідею легалізувати азартні ігри в Україні на початку серпня висунув президент Володимир Зеленский. Він вважає, що відкриття казино в готелях буде стимулювати розвиток туризму на Чорноморському узбережжі.

Слід додати, що заборона грального бізнесу в Україні діє з 2009 року, але на практиці гральний бізнес працює "в тіні", і доступ населення до нього залишається. За оцінками експертів, бюджет України може отримати додатково близько 10 млрд грн в разі легалізації азартних ігор.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський підписав закон "Про внесення змін до Кримінального кодексу України та Кримінально-процесуального кодексу України щодо зменшення тиску на бізнес". Цим документом, зокрема, декриміналізується фіктивне підприємництво: прийнятий закон виключає з Кримінального кодексу статтю 205, згідно з якою визначалося кримінальне покарання за створення або придбання суб'єктів підприємницької діяльності з метою прикриття незаконної діяльності або здійснення заборонених видів діяльності.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?