Легенда "Динамо" зізнався, як канцлер Німеччини врятував його кар'єру
Категорія
Спорт
Дата публікації

Легенда "Динамо" зізнався, як канцлер Німеччини врятував його кар'єру

Легенда "Динамо" зізнався, як канцлер Німеччини врятував його кар'єру
Джерело:  online.ua

Легендарний форвард київського "Динамо" Віктор Леоненко у 1992 році уникнув дискваліфікації під час втечі з московського "Динамо" завдяки втручанню німецького канцлера Гельмута Коля.
Як повідомляє ONLINE.UA, про це Леоненко розповів в інтерв'ю Eurosport.
"У Києві мені сказали, що заплатять все до копійки, навіть якщо не буду грати. Мені так хотілося опинитися в легендарному "Динамо", що я погодився. Добре, що Медведчук і Суркіс підключили Коля, у якого були зв'язки у ФІФА, і дискваліфікацію скасували. Крім того, в Москву перерахували мільйон доларів. Думаю, якби не переїхав до Києва, то опинився б через пару років в Італії - ми такі плани будували з Газзаєвим. Він вважав, що Серія А мені найбільше підходить по стилю", - зізнався Леоненко.
Читайте: Ганьблять великий клуб: Саленко жорстко розкритикував футболістів "Динамо"
Також він розповів, що в Києві йому платили в два рази більше, ніж в Москві.
"У Москві зарплата була - тисяча доларів, а в Києві - в кілька разів вище. Пам'ятаю, отетерів, коли дізнався, що за перемогу над запорізьким "Торпедо" дається 800 доларів. За "Дніпро" і "Шахтар" - вище. У Москві ми за прохід в наступний раунд єврокубків отримували 500 доларів. у мій час зарплата у порівнянні з нинішніми була скромною, в "Динамо" ми грали за преміальні. Тому мені було все одно, заб'ю я чи віддам гольову передачу - головне, щоб команда виграла. А сьогодні що? Гравці не паряться - вони і без преміальних в шоколаді", - вважає Леоненко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?