Легенді російського року не сподобалися гасла «Слава Україні»
Категорія
Культура
Дата публікації

Легенді російського року не сподобалися гасла «Слава Україні»

Легенді російського року не сподобалися гасла «Слава Україні»
Джерело:  Нова газета

Легендарний російський музикант, лідер групи ДДТ Юрій Шевчук розповів про своє ставлення до гасел і про те, як «завели» народи України і Росії.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю рокера «Новой газете».
«Народ завели страшно, звичайно. Про це говорять всі, тож у цьому випадку я буду повторюватися, а повторюватися мені не цікаво. Причому, ти знаєш, завели з усіх боків. І в Києві досить циніків при владі. Я взимку був там. "Слава Україні! Слава Україні!» А у нас: «Слава Росії! Слава Росії!», - дивується рокер.
На його думку, «до слави - і українцям, і росіянам - років сто: коли наші прості люди житимуть нормально».
«Пропаганда встановила ненависть» - згоден... Але не думаю, що вона настільки всесильна, як дехто вважає... І народ у нас не пропащий», - додав Шевчук.
Крім того, «поки народ як жив хреново, так і живе - і в Росії, і в Україні. Ми взагалі дуже схожі. І нам довго з цього лайна вигрібати».
«Я думав, що я зійду з розуму від цієї трагедії: Росія-Україна. Біда. Я намагаюся щось робити, але спостерігати загальну безпорадність світу перед виходом на цю нову «історичну арену»... туга. І ці свинцеві штори поки не розсунути... Тому я перестав «іскрити інтелектом», - сказав він.
Музикант «зрозумів, що повинен все це пережити, перелопатити в душі своїй і знайти якісь відповіді на прокляті питання».
«Напевно, в 14-му і 15-му роках художник - якщо я ним є - переміг в мені оратора», - додав Шевчук.
За його словами, головним в нинішній ситуації між Україною і Росією має стати обмін полонених.
«Всіх полонених на всіх полонених треба міняти. І як можна швидше. Ось це справді буде крок у бік миру... Забити на амбіції... Савченко відпустити, Александрова і Єрофєєва... Всіх», - переконаний він.
Нагадаємо, як повідомляв ONLINE.UA, раніше український блогер Горький Лук розповів, як в Росії використовують національне питання. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?